Об’єктові тренування з цивільного захисту: мети досягнуто!

17 вересня 2021 року
     15 вересня 2021 року на базі ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» відбулися показові об’єктові тренування з питань цивільного захисту щодо дій у надзвичайних ситуаціях та при виникненні пожеж з учасниками навчально-виховного процесу в рамках проведення «Дня цивільного захисту».

     Заходи проводяться за підтримки та сприяння Головного управління ДСНС України в Київській області та Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.
     Головною метою об’єктових тренувань є досягнення злагоджених дій керівного складу, особового складу об’єктових формувань ЦЗ, працюючого персоналу ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» в умовах виникнення пожежі та розливу ртуті.
     Очолювали навчання начальник управління організації заходів ЦЗ ГУ ДСНС України в Київській області Максим Комісаров та керівник спеціального об’єктового тренування – в.о. директора Володимир Альохін.

     На навчаннях були присутні представники Головного управління, Навчально-методичного центру БЖД та ЦЗ, НУБіП України, керівництво Департаменту освіти та науки КОДА, громадські ЗМІ. Понад 120 гостей взяли участь у навчаннях, зокрема керівники з 33 шкіл, 20 ліцеїв, 21 коледжу та понад 1000 студентів і 160 працівників коледжу.
     Проводилася евакуація студентів з навчального корпусу №3, де виникла пожежа, рятування потерпілих із зони загоряння, надання їм першої домедичної допомоги, гасіння пожежі спецтехнікою. В навчальному корпусі №9 змодельовано ситуацію розливу ртуті та продемонстровано план дій персоналу та заходів щодо організації тимчасового зберігання ртуті та порядок її утилізації.

     В ході тренувань продемонстровано практичне використання первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників) та можливостей аварійно-технічної та рятувальної ланки.
     На стадіоні коледжу ГУ ДСНС України та НМЦ ЦЗ та БЖД Київської області проводили майстер-класи з правил надання першої невідкладної домедичної допомоги потерпілим при різних ураженнях, з техніки розмінування, демонстрували спецтехніку, зокрема пожежно-технічне обладнання призначене для ліквідації надзвичайних ситуацій та порятунку людей, автодрабину (30 м).

 

 

     Проведені об’єктові тренування показали належний рівень відпрацьованості дій учасників освітнього процесу у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Відпрацьовані елементи Дня цивільного захисту дали змогу сформувати практичні навички при повідомленні про загрозу, а також продемонструвати весь комплекс робіт з ліквідації пожежі задля збереження і захисту здоров’я та життя.

     Цивільний захист здійснюється з метою реалізації державної політики, спрямованої на гарантування безпеки та захисту населення від негативних наслідків надзвичайних ситуацій, а також вироблення в керівного складу, працівників та студентської молоді умінь, навичок грамотно і чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я і життя; формування та розвиток високих морально-психологічних якостей: відваги, витримки, ініціативи та кмітливості, взаємодопомоги, постійної готовності правильно діяти при загрозі чи виникненні надзвичайних ситуацій.

Олена Кищук,
соціальний педагог

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook