Колектив механіко-технологічного факультету визначив завдання на новий навчальний рік

1 вересня 2021 року
   30 серпня 2021 року на механіко-технологічному факультеті відбулося розширене засідання вченої ради за участі начальника науково-дослідної частини НУБіП України Володимира Отченашко та працівників факультету.
    До порядку денного засідання вченої ради факультету були внесені питання про результати роботи та основні завдання факультету на 2021-2022 навчальний рік (в розрізі виконання завдань програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива - 2025»), підсумки вступної кампанії 2021 року та плани профорієнтаційної роботи, затвердження плану роботи вченої ради механіко-технологічного факультету НУБіП України на 2021-2022 навчальний рік.
   Колектив факультету, як і увесь колектив університету, долучився до активного обговорення рішення вченої ради університету та доповіді ректора Університету Ніколаєнка Станіслава Миколайовича «Про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу університету в 2020-2021 навчальному році та завдання на наступний навчальний рік», у якій були відзначені як здобутки так і недоліки в роботі університету, його підрозділів, зокрема, механіко-технологічного факультету. 
Розширене засідання вченої ради почалося з привітань та нагороджень. Колектив факультету привітав з днем народження доцента кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Євгенію Марчишину, Володимир Отченашко вручив співробітникам факультету почесні нагороди університету: завідувачу кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка Валерію Войтюку, доценту цієї ж кафедри Любові Шимко та асистентці кафедри транспортних технологій та засобів у АПК Тетяні Сліпусі.
Свою доповідь декан факультету Вячеслав Братішко розпочав з вимог та особливостей організації освітнього процесу у 2021-2022 навчальному році, затверджених вченої радою університету, та основних положень доповіді ректора Університету Станіслава Ніколаєнка.
Декан відзначив, що у минулому навчальному році перед колективом факультету були поставлені серйозні завдання. Факультет працював над підвищенням якості навчального процесу в складних умовах пандемії, над зміцненням матеріально-технічної бази кафедр, проводив профорієнтаційну роботу, брав участь у підготовці та виконані наукових проєктів.
Однак, поруч з минулорічними досягненнями присутні й серйозні недоліки, що стримують розвиток факультету. Так, недостатньою залишається ситуація із якістю забезпечення дисциплін факультету ЕНК, їх атестацією, потребує підсилення й розвитку наукова й дослідницька діяльність окремих кафедр, участь науковців факультету у національних та міжнародних грантових проєктах, має бути докорінно змінена ситуація щодо госпрозрахункової діяльності й залучення коштів до спеціального фонду, продовжуватись оновлення лабораторій кафедр та їх матеріально-технічної бази, підсилюватись міжнародні зв’язки та контакти. Спостерігається відсутність рівнонапруженої роботи як підрозділів так і окремих НПП.

   Вячеслав Братішко також ґрунтовно проаналізував підсумки вступної кампанії 2021 року, висвітлив її основні тенденції та особливості, окреслив основні завдання щодо профорієнтаційної діяльності у 2021-2022 навчальному році.
   В обговоренні плану розвитку факультету на 2021-2022 навчальний рік також взяв учать начальник науково-дослідної частини Університету Володимир Отченашко. У ґрунтовній доповіді, продемонструвавши глибоке знання проблем факультету, Володимир Віталійович акцентував увагу колективу на визначальних аспектах, що стосуються освітньо-виховної, науково-дослідної, інноваційної, міжнародної діяльності, а також в цілому підтримав пропоновані заходи та окреслені завдання на 2021-2022 навчальний рік.
   Підсумовуючи результати роботи колективу факультету у минулому навчальному році розширеною вченою радою механіко-технологічного факультету були сформовані основні завдання колективу на новий 2021-2022 навчальний рік, спрямовані на всебічний розвиток факультету, виконання завдань розвитку Університету «Голосіївська ініціатива – 2025» та утвердження провідних позицій НУБіП України серед кращих закладів вищої освіти України.

Заступник декана механіко-технологічного факультету
Володимир Скібчик

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook