Наша головна мета: своєчасне виявлення загорянь, оперативне реагування на них та організація дій протипожежних сил та засобів

22 серпня 2021 року
Державне агентство лісових ресурсів України

Держлісагентство спільно із ДСНС України, Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Державним агентством з управління зоною відчуження провели командно-штабні тренування на тему “Організація системи управління під час гасіння лісових пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з ними”.
У цьому році відомчою пожежною охороною до початку пожежонебезпечного періоду у всіх 24 областях країни проведені навчання із залученням представників територіальних органів ДСНС.
Наступний етап – це створення територіальними органами Держлісагентства зведених загонів і на виконання доручення Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського проведення навчань з гасіння умовних лісових пожеж із залученням сил і засобів інших областей для відпрацювання спільних дій, а також перевірки готовності пожежної техніки та дій протипожежних угрупувань Держлісагентства.
До проведення навчань залучено:

  • близько 600 осіб державної лісової охорони та відомчої пожежної охорони;
  • 200+ одиниць техніки Держлісагентства з 24 областей,
  • 80+ рятувальників;
  • 30+ одиниць техніки ДСНС, 10+ осіб;
  • 3 одиниці техніки місцевих громад.

Як результат, станом на сьогодні в лісах галузі ліквідовано 277 пожеж на площі 126 гектарів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року:

  • кількість пожеж зменшилася в 7 разів;
  • площа загоряння зменшилася в 417 разів.
  • середня площа однієї пожежі зменшилася в 65 разів та склала 0,4 гектари.

Як бачимо, результати суттєві. Звичайно, потрібно також враховувати цьогорічні погодні умови. Ми намагаємося оперативно та ефективно запобігати поширенню вогню. Тому і надалі будемо проводити спільні навчання.

 

Джерело: Державне агентство лісових ресурсів України. https://forest.gov.ua/news/nasha-golovna-meta-svoyechasne-viyavlennya-za...

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook