Жнива в НДГ НУБіП України постійно в полі зору ректорату

31 липня 2021 року
     Вже стало доброю традицією, що в найбільш відповідальні періоди роботи в навчально-дослідних господарствах, члени ректорату відвідують їх, щоб особисто проконтролювати хід робіт. От і сьогодні, коли в НДГ в розпалі жнива, ректор Станіслав Ніколаєнко та проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк завітали на поля Агрономічної дослідної станції та Великоснітинського НДГ.

  

     Директор Агрономічної дослідної станції Юрій Росамаха разом з головним агрономом та представниками бухгалтерії, що контролюють відправку зерна з поля, зустріли шановних гостей на пшеничному полі, біля комбайну. Станіслав Миколайович разом з Вадимом Миколайовичем особисто проконтролювали якість обмолоту, кількість втрат. Також вони поспілкувався з комбайнерами, водіями, поцікавився умовами праці та проблемами. Особлива увага була до бухгалтерської служби, що контролює виїзд навантажених зерном машин з поля. Перед обліковцями було поставлене завдання чітко та відповідально виконувати свою роботу. Далі представники ректорату проінспектували як відбувається тюкування соломи. На зібраному полі, де вже почали відростати бур’яни, ректор навіть провів невеличкий екзамен для агронома щодо його знань у цій справі. Не залишилися поза увагою керівництва і стан інших посівів пшениці, що ще готуються до збирання та посіви пізніх культур – кукурудзу та соняшник, які на даний час знаходяться в доброму стані.

     У Великоснітинському НДГ обмолот озимої пшениці вже наближається до завершення. Сьогодні збирали ділянки еліти сортів Пустоварівка та Богдана, що стане насіннєвим матеріалом під урожай наступного року. Ставлення до цього зерна особливе. А, отже, керівництвом університету дуже уважно було вивчено кількість втрат при обмолоті. В розмові з комбайнерами також акцентувалася увага на відповідальному ставленні до якості роботи, догляду за технікою, дотриманням правил техніки безпеки та протипожежної безпеки. Директор господарства Микола Журавель доповів, що цьогорічний урожай значно кращий ніж минулого року. На завершення представники ректорату оглянули посіви інших культур, зокрема соняшнику та кукурудзи. Були висловлені певні зауваження по якості посівів та рекомендації по догляду

     На даний час середня урожайність озимої пшениці в господарствах становить 52 ц/га. Ректор та проректор також зустрілися з представники контрольно-ревізійної комісії від НУБіП, що були присутні на полі. Вони отримали чіткі інструкції щодо виконання своїх обов’язків.
     Загалом можна констатувати, що цьогорічні жнива проходять організовано, посіви знаходяться в хорошому стані, отже, результат має бути значно кращим, ніж минулого року.

Микола Грунтковський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ,
Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook