Військова присяга на вірність Українському народові!

25 липня 2021 року
24 липня відбулася урочиста подія – громадяни України, що навчалися на кафедрі військової підготовки НУБіП України за програмою підготовки офіцерів запасу склали присягу на вірність українському народові.

Підготовка тривала два роки, завершальним етапом її були місячні збори з практичними стрільбами, водінням колісної і бойової техніки, тактичними навчаннями та випускний екзамен.

І в ранковий, сонячний, суботній день відбулася подія, яка кожному запам’ятовується на все життя – складання військової присяги. 270 студентів з різних вузів країни що навчалися на кафедрі військової підготовки на теренах славетного 169-го навчального центру "Десна" ім. князя Ярослава Мудрого були приведені до військової присяги.

Урочисте шикування освятив отець Юрій.

З цією пам’ятною подією їх вітав проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Сергій Кваша. Він нагадав про святий обов’язок кожного громадянина захищати свою родини, українську землю. Зазначив що всі, мають бути віддані своїй країні та боронити її від ворога та посягань на національні інтереси, особливо в час, коли на сході України триває неприкрита російська агресія. Він висловив подяку колективу кафедри військової підготовки за підготовку молодих офіцерів.

  

Під час проходження урочистим маршем у взводних колонах відчувалась міць і мужність майбутніх захисників.

Вже традиційно десяту частину учасників навчальних зборів складають дівчата, які практично ні в чому не уступали хлопцям під час навчання, а деякі були і кращими у навчанні.

По завершення заходів завідувач кафедри привітав батьків та відповів на їх питання що подальшого проходження служби, або навчання.

 

Ігор РАДІОНОВ 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook