Другокурсниця Анастасія Юдіна: спогади про вступ на спеціальність «Облік і оподаткування» (освітня програма «Облік і аудит»)

20 липня 2021 року

 

    Університет – один з найголовніших розділів книги під назвою «життя». Два роки студентства промайнули як одна мить! Багато це, чи мало? В житті – це лише мить, але для мене це справжній підйом на Еверест!

    Ще зовсім нещодавно, два роки тому, я, як і більшість нинішніх випускників, з невпевненістю і острахом стояла на порозі дорослого життя. І хоча з майбутньою професією визначилась заздалегідь, але перед величезною кількістю існуючих закладів вищої освіти трохи розгубилася. Проте спілкування з викладачами кафедри обліку та оподаткування й деканом економічного факультету Анатолієм Дібровою розвіяло усі сумніви і я подала оригінали документів та стала студенткою спеціальності «Облік і оподаткуванння» (освітньої програми «Облік і аудит»). щоправда – за умов договору, оскільки мій середній конкурсний бал відрізнявся менш як на дві позиції від прохідного.
     Усім відомо, що університет – місце, в якому людина отримає путівку в життя, де вона самореалізується й проявляє усі свої приховані резерви. В цьому дуже швидко переконалась і я. Безсумнівно вже можу стверджувати, що зробила правильній вибір!
    Перевагою у навчанні на економічному факультеті НУБіП України є компетентні, відкриті до спілкування, захоплені своєю справою викладачі усіх кафедр університету й кафедри обліку та оподаткування, зокрема. Вони допомагають мені оволодіти фахом, підвищити конкурентоспроможність на ринку праці й вже стати успішною! Це люди, до яких я в будь-якій ситуації можу звернутись за допомогою, в яких завжди відчуваю підтримку та мудру пораду.
   Специфіка роботи бухгалтера та аудитора вимагає знання широкого кола питань з різних сфер економіки та ринкових відносин – це і кон’юнктура ринку, ціноутворення, бухгалтерського обліку, податкового законодавства, оплати праці, аналізу фінансового стану підприємства, аудиту, зовнішньоекономічної діяльності, тощо. А тому особливістю навчання є отримання широкого спектру знань на лекціях, практичних і лабораторних заняттях. Незважаючи на те, що я щойно закінчила другий курс спеціальності «Облік і оподаткування» (освітньої програми «Облік і аудит»), моя чинна посада – бухгалтер-експерт ТОВ «Аудиторська фірма Профі», м. Київ. Тут варто відмітити, що після позитивної рекомендації викладачів кафедри обліку та оподаткування в мої перші професійні навики повірила заступник директора аудиторської фірми Дарія Птуха, яка, до того ж, є випускницею 2019 року освітньої програми «Облік і аудит». Звичайно, доволі непросто поєднувати навчання за денною формою та роботу за фахом. Але на власному досвіді я переконалась, що такий симбіоз сприяє швидшому і глибокому опануванню та відпрацюванню тих теоретичних знань, які отримую в аудиторіях нашого престижного університету.
   Карантинні заходи підтвердили усі переваги професії бухгалтера, який з легкістю і безперебійно може виконувати усю свою роботу у віддаленому режимі. Багато хто вважає роботу бухгалтера і аудитора рутинною із суцільними цифрами та постійно повторюваними господарськими операціями. Проте, ставши практикуючим фахівцем, Ваша думка кардинально зміниться! Адже про всі господарські операції компанії знає бухгалтер, він може відстежити ефективність управлінських рішень керівництва, прибутковість компанії, він, як кажуть в народі, «права рука» директора. А тому й не дивно, що робота бухгалтера є доволі високооплачуваною. До речі, усі ці переваги ми з Романом Шутенко, який наразі після отримання диплому бакалавра вступає на навчання до магістратури НУБіП України за спеціальністю «Облік і оподаткування» (освітньої програми «Облік і аудит»), продемонстрували у своєму відеоролику про нашу улюблену професію (https://drive.google.com/file/d/1YsiEJU9PldAEjirNr5f7hw_Yt3S0FjeH/view).
     Отож, на власному досвіді, я переконалась у правдивості та щирості профорієнтаційної інформації при вступі, яку отримувала два роки тому від науково-педагогічних працівників кафедри обліку та оподаткування, зокрема, й економічного факультету в цілому. На мій погляд, спільні зусилля викладача і студента, довіра один одному є запорукою швидкого професійного зростання. Любий абітурієнте, візьми ці слова собі за життєвий девіз і тоді – без жодних сумнівів: у НУБіП України Ваше прагнення до знань, бажання самореалізації знайдуть втілення в конкретних і успішних справах. Я жодного разу не пожалкувала, що зараз здобуваю освіту за спеціальністю «Облік і оподаткування (освітньою програмою «Облік і аудит») економічного факультету НУБіП України. Вдячна за отриману путівку у щасливе професійне життя.

 

Анастасія Юдіна,
студентка другого курсу
спеціальності «Облік і оподаткування»
(освітньої програми «Облік і аудит»)
економічного факультету НУБіП України

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook