У 2021-2022 навчальний рік за новими акредитаційними сертифікатами

2 червня 2021 року
     У 2020-2021 навчальному році в базовому закладі університету проведено 10 акредитацій освітніх програм, з яких 8 – для освітнього ступеня «Магістр» та 2 – для освітнього ступеня «Бакалавр». Вісім програм вже отримали п’ятирічні акредитаційні сертифікати, в тому числі бакалаврські ОПП «Психологія», ОПП «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та магістерські ОПП «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті», ОПП «Управління персоналом», ОПП «Дорадництво», ОНП «Нутріціологія», ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві», ОПП «Соціально-психологічна реабілітація».

    У 2021-2022 навчальному році в базовому закладі університету заплановано провести акредитацію 6 освітніх програм, із яких три бакалаврські та три магістерські, а також 7 освітніх програму у відокремлених структурних підрозділах, з яких п’ять – в Бережанському агротехнічному інституті, одна в Ніжинському агротехнічному інституті та одна в Ніжинському фаховому коледжі.
     Згідно листа голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергія Квіта, термін подачі заяв на проходження акредитації освітніх програм у 2021-2022 навчальному році визначено в період з 1 червня до 1 серпня 2021 року.

     Другого червня проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук провів нараду з гарантами всіх освітніх програм, які підлягають акредитації в 2021-2022 навчальному році. Проректор визначив терміни подання проектів самоаналізу для першого їх читання до 1 липня для магістерських освітніх програм та до 1 жовтня 2021 року для бакалаврських. Він порекомендував звернути особливу увагу на виконання вимог стандартів (за відсутності – їх проектів) та на чітке дотримання вимог положень, згідно з якими відбувається організація освітнього процесу. Василь Шинкарук нагадав гарантам про необхідність вчасно проводити анкетування, у тому числі в червні – для випускників бакалаврату, а також на початку вересня – анкетування першокурсників. Акредитація в останній час відбувається в дистанційному режимі, тому вкрай важливо наповнити сайти відповідних кафедр, факультетів, інститутів інформацією, необхідною для роботи експертних груп. Також необхідно підготувати якісні відеофільми про матеріальну базу програм, що акредитуються. Такі відеофільми на 1 вересня також мають бути розміщені на сайтах відповідних кафедр.

     По завершенні наради університет, спільно з відокремленими структурними підрозділами, успішно подав заявку на проведення акредитації бакалаврських та магістерських освітніх програм у 2021-2022 навчальному році.
     Попереду напружений час підготовки до проведення акредитації. Бажаємо всім її учасникам забезпечити на своїх освітніх програмах високу якість освітнього процесу, задоволених стейкголдерів, отримання позитивного досвіду, зразкових результатів та п’ятирічних акредитаційних сертифікатів!!!


Лариса Кліх,
завідувач навчально-методичного відділу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook