Анна Майок: навчання на факультеті аграрного менеджменту допоможе отримати перспективну роботу в успішних компаніях

16 квітня 2021 року

 Незабаром стартує зовнішнє незалежне оцінювання, тому випускники шкіл повинні визначитись із тим, у якій сфері професійної діяльності вони хотіли б розвиватися та стати успішними фахівцями. З цією метою потрібно обрати предмети для тестування для вступу до закладів вищої освіти. Кожен із нас стояв перед вибором справи свого життя. Обираючи професію з-поміж інших, часто не знаємо, ким хочемо бути, тому вибір падає на затребувані види діяльності. Про визначення із вибором майбутньої професії та місця подальшого навчання ми поспілкувалися з Анною Майок, яка нині є ученицею 11 класу Сквирського академічного ліцею Київської області.

- Анно, звідки Ви дізналася про НУБіП України та чому вирішили обрати саме цей заклад вищої освіти?

- Ще минулого року мій тато порадив мені розглянути як варіант для подальшого навчання Національний університет біоресурсів і природокористування України, який відноситься до кращих закладів вищої освіти. Університет вражає своєю історією, традиціями, матеріальною базою, а найголовніше – дає велику кількість можливостей для розвитку і самореалізації, також перевагою є розташування у мальовничому Голосієво. Одним із критеріїв вибору закладу вищої освіти є можливості навчатися за програмою «подвійних дипломів» та проходити стажування за кордоном. Після спілкування з Вами, Людмило Миколаївно, я отримала вичерпну інформацію про особливості та переваги навчання саме в НУБіП України, тому наміри в подальшому продовжити навчатись саме тут не змінились.

- Що стало вирішальним у виборі спеціальності "Менеджмент" факультеті аграрного менеджменту НУБіП України?

- Я з числа тих школярів, які, закінчуючи 11 клас, не мають чіткої визначеності щодо майбутньої професії. Але, здійснюючи постійний моніторинг інформації, висвітленої на сайті Національного університету біоресурсів і природокористування України та, зокрема, факультету аграрного менеджменту, все більше переконуюсь, що найближчим для мене є саме отримання знань зі спеціальності «Менеджмент». Менеджери користуються стійким попитом на ринку праці та мають перспективи для подальшого професійного росту. Думаю, попит на фахівця з менеджменту буде завжди, адже саме ці люди відповідають за розвиток і результати діяльності своєї компанії. Вважаю, що навчання саме цієї спеціальності допоможе розвинути в собі лідерські якості, уміння організовувати командну роботу та допоможе отримати перспективну роботу в успішних компаніях.

- Якими є Ваші очікування від навчання в університеті та студентського життя?

- Студентське життя – цікаве і дуже динамічне, ми знайомимося із багатьма новими людьми, набуваємо знань, досвіду і навичок, які допоможуть стати професіоналом в обраній галузі, розпочинається самостійне життя. Це саме той час, коли хочеш чи ні, з’являться нові знайомі, нові друзі, буде безліч пригод. Це ті роки, які закарбуються в пам’яті, як найкращі.

- Як Ваші батьки ставляться до вибору майбутньої професії?

- Батьки підтримують мене у виборі моєї майбутньої професії. Більше того, саме вони й допомогли мені визначитись із прийняттям кінцевого рішення щодо подальшого навчання, за що я їм вдячна.

- Які маєте уподобання, захоплення?

- У такому віці молодь схожа. Я, як і більшість, захоплююсь музикою та кіно. Крім того, з восьми років захоплююсь вокалом, оскільки спів приносить гарний настрій та позитивні емоції.

- Що б Ви порадили своїм колегам ‒ учням випускових класів?

- Впевнена, що навчання в 11 класі є незабутнім періодом життя. Переживання – зайве, потрібно витрачати цей час на підготовку до ЗНО та екзаменів, до випускного вальсу та вступу. Боятись виходу на новий рівень також не треба, бо його не оминеш, а страх тільки зіпсує останні вирішальні шкільні моменти і перші важливі хвилини на початку нового цікавого етапу – студентського життя.

Дякуємо, Анна, що приділили нам свій час. Бажаємо Вам успішно скласти ЗНО та запрошуємо 17 квітня завітати на День відкритих дверей НУБіП України.

Розмовляла Людмила Гречанюк,
заступник декана факультету аграрного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook