Поліпшуємо практичну підготовку майбутніх технологів-тваринників

17 березня 2021 року
     Донедавна для вивчення сучасних технологій, технологічних елементів виробництва продукції свинарства бакалаври та магістри факультету тваринництва та водних біоресурсів при вивченні дисципліни «Технологія виробництва продукції свинарства» і «Індустріальні технології у свинарстві» опановувати практичну складову виїжджали у навчально-дослідні господарства університету та господарства-партнери з виробництва свинини. Але пандемія коронавірусу, на жаль, звела все це до мінімуму.

     Враховуюче це, на кафедрі технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві суттєво оновлено навчально-виставковий павільйон технологічного обладнання у свинарстві, говорить декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк. Його облаштували сучасними елементами технологічного обладнання для свинарства: встановлено замкнуту лінію кормороздачі двох типів з кормовими дозаторами та кормовими автоматами з пультом автоматичного регулювання даного технологічного процесу (що дає можливість студентам власне опанувати цю технологію та наочно вивчити всі її нюанси), ряд боксів для опоросу в повному зборі різних конструкційних рішень, з якими майбутні фахівці будуть працювати після закінчення університету чи під час виробничих, переддипломних та закордонних практик.

     Ці об’єкти повністю імітують виробничий процес на промислових підприємствах свинарницького напряму, що на порядок покращує практичну підготовку студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів, доповнює завідувач кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Вадим Лихач.

     Таке оновлення матеріально-технічної бази факультету носить і міждисциплінарний характер: свою практичну підготовку зможуть покращувати і студенти механіко-технологічного факультету.

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook