Фінішна пряма в 2020 році вимагає надзусиль від усіх учасників навчального процесу

8 січня 2021 року

   Завершення 1 семестру навчального року традиційно співпадає з кінцем календарного року. Цей період одночасно є складним і вкрай важливим як для студентів, так і для викладачів, адже саме в кінці вивчення кожної навчальної дисципліни студент повинен вийти на розуміння найскладніших понять та концепцій дисципліни: фрагментарні знання окремих тем повинні об’єднатися в цілісну систему професійних знань за певним напрямком. Дистанційна система навчання, не дивлячись на порівняно тривале використання, поки що залишається достатньо незвичною для всіх учасників освітнього процесу. Тут і подвійне навантаження на викладача, який, окрім підготовки до дистанційних занять, паралельно адаптує матеріали дисципліни до використання в системі дистанційної освіти. Тут і перевірка кожного студента на самоорганізованість, де його присутність на заняттях, своєчасність виконання завдань на платформі E-learn та активність роботи під час онлайн занять визначається не атмосферою в групі, не сусідами по кімнаті в гуртожитку, а особисто самим здобувачем освітнього ступеня та якістю інтернет зв’язку. До того ж, кожен випадок порушення нормального навчального процесу потребує детального аналізу причин, створення індивідуальних умов для виправлення ситуації щодо ліквідації заборгованості.
   Саме в таких умовах проходила екзаменаційна сесія для викладачів кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського і студентів всіх курсів ФАМ та інших факультетів, які навчались в цьому семестрі. Так, лише впродовж останнього тижня 2020 року були складені іспити з дисциплін:
«Вступ до фаху» (для студентів 5-ї і 6-ї груп 1 курсу спеціальності «Менеджмент»),

«Менеджмент» (для студентів 2 курсу спеціальності «Менеджмент»), «Управління командною взаємодією» і «Логістика» (для студентів 2-ї, 3-ї та 4-ї груп 3 курсу спеціальності «Менеджмент»),

«Управління персоналом» (для студентів 3 групи 4 курсу спеціальності «Менеджмент»),

«Управління змінами» та «Психологія управління та конфліктологія» (для студентів 1-го року магістратури ОП «Менеджмент організацій і адміністрування»)

та багато інших дисциплін. Фактично, весь колектив кафедри був задіяний у вказаних заходах.
   Також викладачі кафедри проводили підсумкові контрольні заходи і для студентів економічного факультету. Так, професор Т.І. Балановська і доцент Н.І. Драгнєва 23 та 30 грудня приймали іспити з дисципліни «Менеджмент і маркетинг» у студентів 9 та 10 груп 2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».

   Кожен екзамен, як і передбачено «Тимчасовим порядком проведення зимової екзаменаційної сесії 2020-2021 навчального року в НУБіП України в умовах адаптивного карантину», містив етап виконання тестових та практичних завдань в межах електронній курсу по кожній дисципліні на платформі e-learn. Також обов’язково проводилась співбесіда зі студентами, під час якої обговорювалися результати екзамену.
Всі заходи пройшли організовано та відповідно до вимог. Тож тепер на Новорічні та Різдвяні свята можна спокійно відпочивати.

 

Олександр Новак,
доцент кафедри менеджменту ім.проф. Й.С. Завадського


 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook