Кафедра іноземної філології і перекладу: новий рік – нові програми міжнародної співпраці

10 січня 2021 року
    Перші дні нового року є не тільки святковими; зазвичай вони сповнені нових мрій і сподівань, а також присвячені новим планам, адже попереду весь рік для їх реалізації. Саме так розпочала 2021 рік кафедра іноземної філології і перекладу – з напрацювань для нової програми міжнародної співпраці.

    2 січня 2021 року викладачі кафедри взяли участь у онлайн-семінарі, який проводився на базі Міжнародного навчально-методичного центру Зонненберг (Німеччина). Тема семінару – «Фейкові новини» – є дуже актуальною з огляду на зростання останнім часом кількості випадків маніпулятивного спотворення фактів у деяких ЗМІ. Особливої важливості ця тема набуває для викладачів іноземних мов, оскільки вони використовують у освітньому процесі автентичні тексти, зокрема, й інтернет-видань, а тому мають розрізняти справжні й фейкові новини.

    Референтами, доповіді яких були дуже цікавими й спонукали до дискусій, були представники Німеччини (науковий співробітник Мюнхенського університету Людвіга-Максиміліана  Марлене Шьонбергер, лауреат кількох літературних премій Ян Скудларек, консультант у сфері медіа-освіти Сільвія Брезель), Великої Британії (експерт Міжнародного навчально-методичного центру Зонненберг Стюарт Свіні). Жваве обговорення доповідей відбувалось німецькою і англійською мовами.

    Після завершення семінару відбулось конструктивне обговорення перспектив майбутньої співпраці, адже проведений семінар у міні-форматі є тільки однією з можливостей для підвищення кваліфікації викладачів іноземних мов у ситуації коронавірусної пандемії.

    У майбутньому як викладачі, так і студенти зможуть відвідати Міжнародний навчально-методичний центр Зонненберг і взяти участь у численних заходах. Учасники семінару висловили надію, що безпосереднє спілкування і навчання стануть реальними вже найближчим часом, адже такі програми закордонних обмінів є особливо важливими для вдосконалення студентами комунікативних навичок іноземними мовами у спілкуванні з їх носіями.

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook