Перший семестр ініціативи “Підприємницький університет” в партнерстві з мережею стартап-інкубаторів YEР

31 грудня 2020 року

   Нинішній рік у більшості університетів України виявився складним та непередбачуваним, і наш університет - не виключення. Але поряд з викликами та проблемами були і можливості, які успішно використовувались. І однією з таких можливостей стала участь університету, разом з іншими 64 українськими університетами, в ініціативі “Підприємницький університет” від мережі стартап-інкубаторів YEP спільно з Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації України, Українським фондом стартапів, за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України»

   Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту є координатором даної ініціативи в НУБіП України і з вересня 2020 року реалізовувала курс «Інноваційне підприємництво та управління стартап проєктами» в рамках дисципліни «Міжнародні програми і гранти».

   Протягом кількох місяців 2000 слухачів цього курсу з усіх університетів здобували необхідні навички для запуску своєї справи, працювали над власними проєктами. І хоча для слухачів нашої групи це була дистанційна форма навчання, студенти були задіяні до участі в семінарах, онлайн лекціях та презентаційних виступах з тематики бізнес-стартапів, ведення підприємницької діяльності та започаткування власної справи.

   18 грудня на Entrepreneurial University Forum було підведено підсумки першого семестру, презентовано можливості для молодих підприємців та інформацію про екосистему стартапів в Україні за участі викладачів, студентів та слухачів даного курсу.

    А пишатися є чим – учасники даного курсу мають можливість бути частиною акселераційної програми стартап-інкубаторів YEP та розвивати свої підприємницькі навички. Прикладом реалізації успішних ініціатив є Grow-Some Ukraine учасники преакселераційної програми стартап-інкубаторів YEP, що проходила за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України», резиденти акселерації – компанія IOON, які роблять зі звичайної води ефективний антисептик і зараз готуються до випуску першої промислової партії.

   У лютому 2021 року буде проведено перший національний фінал конкурсу студентських стартапів. Для участі в конкурсі вже отримано більше 90 анкет від студентських команд. Пишаємось такими партнерами як YEP, сподіваємось на тісну співпрацю та хочемо бачити в числі стартапів ідеї студентів нашої освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проєктами».

Давайте розвивати культуру підприємництва в Україні разом!

 

Ірина Титарчук,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook