На факультеті землевпорядкування відбулася постерна презентація магістерських досліджень

25 листопада 2020 року
     24 листопада 2020 р. на факультеті землевпорядкування відбулася постерна презентація магістерських досліджень студентів магістратури другого року навчання денної форми. У заході взяли участь 54 магістра спеціальності «Геодезія та землеустрій». Комунікували на платформі Cisco Webex.

     На початку зустрічі до учасників зібрання звернувся декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков. Він ознайомив з процедурою презентації магістерських досліджень, коротко поінформував про порядок цьогорічного захисту магістерських робіт, який триватиме з 7 по 11 грудня.
     Для оцінювання постерних презентацій було створено комісію до якої крім декана факультету, увійшли його заступники та завідувачі кафедр. Комісія за встановленими критеріями оцінювала постерні доповіді молодих науковців. Також брали участь у засіданні й наукові керівники магістрів. Зауважимо, що напередодні усі магістри розмістили постери на портфоліо (https://nubip.edu.ua/node/64621).

     Комісія працювала злагоджено та оперативно, об’єктивно оцінюючи кожну постерну презентацію. По черзі кожен магістр презентував власні результати магістерської роботи за такою схемою – мета, завдання, методика дослідження та головні результати. Варто наголосити, що майже всі доповідачі, майбутні випускники, працевлаштовані за фахом, дехто навіть декілька разів уже встиг змінити місце роботи. Тому виконані магістерські роботи стосувалися реальних об’єктів, завдань та результатів. До того ж, вихідними матеріалами для виконання магістерського дослідження слугували напрацювання під час їхньої професійної діяльності. Тому кожна презентація результатів виконання магістерських досліджень, у вигляді постерної презентації була по особливому цікавою та унікальною. Так, у магістерському дослідженні Антона Степанківського «Розроблення методичних засад інвентаризації нерухомості з використанням технології лазерного сканування» (науковий керівник д.е.н., доц. Андрій Мартин), на прикладі навчального корпусу № 6 НУБіП України здійснено 3D-моделювання об’єкту нерухомості із використанням лазерного сканування.
     Іван Кулачек провів просторове планування використання земель новоствореної об'єднаної територіальної громади (науковий керівник к.е.н., доц. Гунько Л.А.).
     У роботі Олександри Голошви «Інтегрування геопросторових даних у технологіях цифрового землеробства» (науковий керівник д.т.н., проф. Світлана Кохан) висвітлено концептуальну модель ГІС для забезпечення інтегрування геопросторових даних у технологіях цифрового землеробства, а також визначено перспективи розвитку цифррового землеробства в Україні.

     У магістерському дослідженні Євгенія Лазаренко «Топографо-геодезичні вишукування для реконструкції спорткомплексу НУБіП України» (науковий к.е.н., доц. Олександр Шевченко) представлено результати топографо-геодезичних вишукувань, за результатами яких створено планово-картографічні матеріали, що відображають існуючий стан майбутнього спорткомплексу НУБіП України, а також навколишньої території.
     Дар’я Влаєва «Геоінформаційне моделювання оцінки земель» (науковий керівник д.г.н., проф. Іван Ковальчук) у результаті проведеного дослідження уклала кілька видів картографічних моделей, що є повноцінними цифровими картами, присвяченими візуалізації даних з бонітетної та грошової оцінки земель. Вони увійшли до створюваного кафедрою геодезії та картографії Атласу вартості земель України.

     Вітаємо магістрів з успішною атестацією у вигляді постерної презентації магістерських робіт та бажаємо подальшого успішного захисту магістерських робіт!

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook