Постерні презентації магістрів кафедри організації підприємництва та біржової діяльності

24 листопада 2020 року

 

   23 листопада 2020 року відбулися он-лайн постерні презентації магістрів спеціальностей «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Економіка», де вони оприлюднили попередні результати своєї роботи. Постерні презентації – це  важливий етап підготовки до захисту дипломних робіт, оскільки є можливість почути думку широкого загалу відвідувачів про власні напрацювання. Захід відвідали: завідувач та викладачі кафедри організації підприємництва та біржової діяльності, а також зацікавлені студенти бакалаврату та магістратури 1-го року навчання.  Приємно було бачити й представництво від деканату в особі к. е. н., доцента Воляк Лесі Романівни. 

    Роботу розпочали з привітання завідувача кафедри д. е. н, професора Ільчука М. М., в якому він наголосив на важливості таких попередніх слухань на завершальному етапі написання магістерських робіт. Також він зазначив, що метою цього заходу є саме конструктивні та доброзичливі настанови студентам для їх успішної підготовки до захисту магістерських робіт.

Комісія у складі: д. е. н, професора Ільчука М.М., к.е.н, доцента Коновала І. А., к.е.н., доцента Любара Р.П., к.е.н., доцента Панкратової Л.Л.,  к.е.н., доцента Фурси А.В., к.е.н., доцента Яворської В.О. з цікавістю розглянула запропоновані роботи. Заслуховування постерних презентацій, їх активне обговорення, а також якісне оформлення засвідчили актуальність обраних тем та високий рівень роботи студентів та їх наукових керівників.
    Проте, усе ж слід відзначити студентів та магістерські роботи, які викликали найбільше схвалення серед членів комісії:

 

1)   Ольга Науменко, тема магістерської роботи «Ціноутворення на насіння ріпаку на світових біржах та спотовому ринку України». (науковий керівник: к.е.н., доцент Панкратова Л.Л.). В своїй презентації Ольга зосередилася на фундаментальних чинниках впливу на біржові котирування ріпаку та ціни внутрішнього ринку, серед яких суттєвим є вплив нафтових цін, тощо. Студентка презентувала власний прогноз балансових показників та цін на ріпак в Україні, зазначивши що ціни на український ріпак мають потенціал росту через зниження обсягів його виробництва та високий експортний попит.

   2)Анастасія Зайва, тема магістерської роботи «Організаційно-економічні засади функціонування фондових бірж» (науковий керівник: к.е.н., доцент Яворська В.О.).  У своїй постерній презентації студентка акцентувала увагу на тому, що вітчизняний біржовий фондовий ринок нині на 99 % представлений торгівлею державними облігаціями, тому має багато ніш та інвестиційного потенціалу для впровадження нових видів цінних паперів та деривативів. Також, вона приділила значну увагу напрямам реформування біржового фондового ринку України.

 

3)    Денис Кругловенко, тема магістерської роботи «Формування спекулятивних операцій в дей-трейдингу» (науковий керівник: к.е.н., доцент Панкратова Л.Л.). У своїй постерній презентації магістр зосередився на порівняльній характеристиці видів спекулятивної діяльності та продемонстрував вплив окремих фундаментальних чинників на цінові тренди. Також, було розглянуто можливості прогнозування цін за допомогою окремих технічних індикаторів, «біржової склянки» та формалізовано правила торгівлі, які максимізують ефективність торгівлі у дей-трейдингу.
4)      Михайло Маршалок, тема магістерської роботи «Організаційно-економічний механізм екологізації агробізнесу» (науковий керівник: к.е.н., доцент Радько В.І).  У своїй постерній презентації магістр розкрив основні напрямки екологізації агробізнесу, а саме використання дахових електростанцій, біогазових установок та розширення органічного виробництва. Студент відзначив основні перешкоди, які стримують розвиток вищезазначених процесів, насамперед це законодавча база та відповідне маркування екологічної продукції, її визнання за межами України. Комісія високо відзначила проведену роботу та конструктивні пропозиції в ній. 
Постерні презентації магістрів 2-го року навчання: Матусі Богдани, Окуня Дениса, Кир`яна Віталія та Кубарського Володимира  також були досить цікавими та змістовними й отримали схвальну оцінку.
Отже, останній етап підготовки до захистів магістерських робіт пройдено. Без сумніву, що сьогоднішні настанови, критичні зауваження та підказки  підуть на користь здобувачам ОС «Магістр».

 

Любов Панкратова,

доцент кафедри організації

підприємництва та біржової діяльності

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook