Проофорієнтація: Мрії збуваються!

4 листопада 2020 року
Кафедра біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого

Мрії збуваються. Вчора – учениця 11 класу Спеціалізованої школи ім. І. Кудрі №181, сьогодні – студентка факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України.
Анна Матвєєва – творча особистість з активною життєвою позицією, вона задумувалась про своє майбутнє, про те, що її чекає, мріяла, будувала плани. З дитинства хотіла обрати декілька професій. Пізніше зрозуміла, що професію обирають на все життя, і вона повинна бути цікавою, затребуваною і корисною для оточуючих людей. Любов Анни до тварин допомогла дівчині зробити вибір. Вона вирішила стати ветеринарним лікарем. Адже робота ветеринара дуже цікава, різноманітна і важлива, оскільки від лікаря залежить життя живої істоти.
Слово «ветеринар» означає «той, що лікує худобу». Професія ветеринара має дуже довгу історію. На перших етапах така увага до здоров'я тварин лежала в основі особистісного підходу селян до худоби, проте з часом гуманність, об'єднавшись з медициною, вилилася в нову, досить популярну в усьому світі та актуальну професію ветеринара.
Анна розуміла, що професія ветеринарного лікаря не легка. Вона потребує багато знань, терпіння, індивідуального підходу до кожного пацієнта. Людина, яка обрала цю професію має бути доброю, чуйною, терплячою і мати велику силу волі. Всі ці риси характеру притаманні дівчині і вона впевнена, що зробила правильний вибір.
Доля кожному з нас дає шанс реалізувати свої плани і Аня використала таку можливість. Завдяки завзятості і старанності, вона стала студенткою факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України. Про НУБіП України Анна вперше почула від своїх друзів, які тут уже навчаються та охоче діляться позитивними відгуками. Наразі основна мета дівчини – успішно закінчити факультет ветеринарної медицини і стати кваліфікованим спеціалістом.

Ольга Тупицька,
доцент кафедри біохімії і фізіології тварин імені
акад. М.Ф. Гулого 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook