Досвід опонування PhD дисертації в Словацькому аграрному університеті

8 липня 2020 року

29 червня 2020 року відбувся захист дисертації Оксани Сокіл, докторантки Словацького аграрного університету в м.Нітра на здобуття титулу Доктор філософії з економіки. У зв'язку з пандемією та обмеженням мобільності, захист відбувся за допомогою платформи Microsoft Team. Тема дослідження: "Порівняння сприйняття корпоративно-соціальної відповідальності малих та середніх підприємств в обраних країнах".

Науковий керівник - д-р Drahoslav Lancaric, консультант - проф., д-р Iveta Ubriezova.

На запрошення комісії з захисту PhD дисертацій Словацького аграрного університету в м.Нітра до опонування запросили доцента, к.е.н. Олену Ковтун, доцента кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності НУБіП України.

Іншими опонентами по дисертації Оксани Сокіл були професор, д-р Mansoor Maitach (Чеський університет наук про життя, м.Прага) та доцент, д-р Danka Moravcikova (Словацький аграрний університет).

Процедура захисту схожа з процедурою, що затверджена в Україні. Але певні відмінності є і процедура захисту більш ліберальна та менш зарегульована, ніж в Україні.

Для доповіді було виділено час до 15 хвилин. Для дослідження було обрано підприємства України, Словаччини та Португалії.

 

До наступного слова модератором були запрошені опоненти, які виступили із своїми відгуками та задали питання, на які дисертант надала вичерпні відповіді. Після цього була відкрита дискусія, до якої могли долучитись всі присутні.

До процедури таємного голосування також були запрошені опоненти. Голосування також відбувалось онлайн з додатковою верифікацією особи, що голосує. Під час голосування дисертант була відсутня.

Результат голосування - члени захисної комісії та опоненти одноголосно "за".

Після опрацювання результатів, комісія та опоненти офіційно привітали Оксану з досягненням такого результату.

Тож вітаємо Оксану Сокіл із присвоєнням наукового ступеня доктора філософії з економіки. А представників факультету аграрного менеджменту НУБіП України - з отриманням досвіду участі у міжнародних засіданнях по захисту дисертацій на здобуття ступеня доктора наук.

Анатолій Остапчук, декан факультету

аграрного менеджменту

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook