ПЕТРУША АННА ТА МАКСИМЕНКО ВІКТОРІЯ: ОБИРАЄМО ПРОФЕСІЮ "ЗІ СМАКОМ" В ОДНОМУ З НАЙКРАЩИХ УНІВЕРСИТЕТІВ – НУБІП УКРАЇНИ

24 червня 2020 року
м. Київ, НУБіП України, Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК

 

    Професія "зі смаком" завжди була, є і буде в пошані: Петруша Анна та Максимейко Вікторія так охарактеризували свій вибір вступу на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України

Випускниці Лохвицького механіко-технологічного коледжу Полтавської державної аграрної академії Анна Петруша та Вікторія Максимейко здобули спеціальність «Харчові технології» за спеціалізацією «Бродильне виробництво і виноробство», і не задумуючись ні на хвилину, вирішили продовжити своє навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України.
 
- Чому Ваш вибір припав саме на НУБіП України?
 
Анна Петруша: факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК вже поспіль 5 років тісно співпрацює з нашим коледжем. Щороку наш коледж відвідують викладачі університету та й сама декан Лариса Баль-Прилипко є частим гостем у нас. Випускники попередніх років коледжу уже навчаються на факультеті і від них я чула лише позитивні відгуки про університет і факультет, зокрема. Тому питання вибору університету відпало само собою.
Вікторія Максимейко: Особисто для мене остаточний вибір університету став після відвідування онлайн Дня відкритих дверей на факультеті, перегляд відеороликів про матеріально-технічну базу факультету, знайомство з керівництвом та НПП факультету; найбільше враження справило спілкування із студентами, Студентською організацією факультету та представниками членів Ради роботодавців, які є випускниками університету. Для мене головне навчатися в середовищі, в якому можна отримати ще більше знань, а це можна зробити з досвідченими викладачами. Я знаю, що тут працюють висококваліфіковані спеціалісти, які прекрасно володіють не тільки знаннями з харчових технологій, але мають практичний досвід, що допоможе мені при вивченні і закріпленні знань з виробництва харчових продуктів.
 
 
- Що Ви хочете отримати від навчання на харчовому факультеті?
 
 Анна Петруша: Зниження витрат по харчовій галузі та збереження якості продукції залежать від розвитку таро-пакувального господарства. А поки що розфасована продукція становить лише 25...30 %, тоді як у країнах з розвиненою ринковою економікою— 80...90 %. Тому невідкладним завданням має бути створення власної промислової і сировинної бази для виготовлення тари й упаковки на підприємствах України. У зв'язку з цим я хотіла би поряд з удосконаленням своїх знань з харчових технологій приділити більше уваги і цьому питанню.
 
Вікторія Максимейко: Понад 200 підприємств харчової промисловості стали партнерами іноземних фірм. Це співробітництво дало змогу освоїти новітні технології, придбати обладнання, потрібну сировину, випускати нові види продукції не нижче європейських стандартів. І я маю на меті створювати харчові продукти високої якості і головне безпечні для населення.
 
- На Ваш погляд, яке місце займає харчова промисловість на ринку в Україні, і чим ще крім навчання плануєте займатися в університеті?
 
Анна Петруша: На сьогоднішній день харчова промисловість України забезпечує внутрішній споживчий ринок якісними продуктами харчування майже на 90 %.
Крім того, галузь відіграє надзвичайно важливу роль у зовнішній торгівлі країни, формуючи більше половини зовнішньоторговельного обороту продукції АПК України. Тому я буду в майбутньому прикладати всі зусилля задля покращення ситуації в цій галузі, а найближчим часом після вступу до університету поряд з навчальним процесом хочу займатися культурним своїм розвитком, бо і співати, і танцювати вмію, тож стану в нагоді для всякого роду свят на факультеті.
Вікторія Максимейко: Розвиток повного циклу технологічних процесів, починаючи від первинної обробки сільськогосподарської сировини, до випуску готової упакованої харчової продукції за найвищими стандартами безпеки і якості продуктів харчування і її експорту на світові ринки, є ключовим пріоритетом секторальної експортної стратегії. Без створення ланцюга доданої вартості в країні, поглибленої переробки і експорту готового продукту під брендом „Made in Ukraine“ ми не зможемо говорити про ефективний розвиток АПК або всієї економіки України.
Я хочу бути корисною для факультету, коли буду її повноцінним членом команди. Люблю спорт, маю навики писати вірші, співаю, вишиваю хрестиком. Тому впевнена, що знайду себе в університеті і як хороша студентка, і як помічниця.

- Дякую за інтерв'ю, і бажаю здійснення всіх Ваших задумів .

 

 
Розмову вела
Марія Жеплінська,
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook