НА КАФЕДРІ БІОХІМІЇ І ФІЗІОЛОГІЇ ТВАРИН ІМ. АКАД. М.Ф. ГУЛОГО СТВОРЕНО УМОВИ ДЛЯ УСПІШНОЇ РОБОТИ АСПІРАНТІВ НАВІТЬ У ПЕРІОД КАРАНТИНУ

29 травня 2020 року

Навчання в аспірантурі швидко збігає, тому навіть під час карантину необхідно працювати. Молодому поколінню науковців потрібно прогресувати і намагатися досягати показників у науці, які останніми роками у НУБіП України демонструє кафедра біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого на чолі з доктором ветеринарних наук, професором Віктором Томчуком.

Експериментальні дослідження за науковою темою дисертації «Ліпіди крові щурів у стані штучного гіпобіозу за ешерихіозу» (науковий керівник – канд. біол. наук, доцент Валерій Цвіліховський) я, аспірантка кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого, Лариса Махендірараса, проводжу на базі міжкафедральної навчально-наукової лабораторії ветеринарно-діагностичних досліджень Центру колективного користування науковим обладнанням з новітніх технологій.

Вже відпрацьовано методики підбору дослідних та контрольних груп тварин, відбору крові, зроблено біохімічні аналізи крові, також опрацьована методика екстракції, розділення та кількісного визначення ліпідних фракцій сироватки крові тощо.

 

У своєму експерименті я використовую нове, сучасне устаткування, яке було придбане в рамках проекту МОН України для Центру колективного користування науковим обладнанням. Робота відповідних приладів дає відмінні результати з мінімальною похибкою.

   

Дослідження проводяться із дотриманням санітарних вимог, а використання лабораторних тварин – у відповідності до вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та Європейської комісії щодо поводження з хребетними тваринами.


Лариса Махендірараса, аспірантка
кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого  

 
 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook