Заліщицький коледж – ініціатор обміну досвідом викладачів інформаційних систем і технологій

19 травня 2020 року
     З ініціативи викладача ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого», голови обласного методичного об'єднання викладачів інформаційних систем і технологій в обліку закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області Леоненко Н.В. в режимі онлайн-конференції відбувся регіональний семінар по обміну досвідом роботи викладачів інформаційних систем і технологій в обліку за участю науково-педагогічних працівників НУБіП України.

     На сьогоднішній день автоматизація управлінської діяльності – об’єктивний процес. Основою якого є створення високоорганізованого середовища, що охоплює і об’єднує інформаційне, телекомунікаційне, програмне забезпечення, інформаційні технології, мережі, бази даних, інші засоби інформації. Це дає змогу на якісно новому рівні проводити як повсякденну оперативну роботу, так і аналіз стану та перспектив діяльності в цілому, приймати науково обґрунтовані управлінські рішення.
     В зв’язку з ситуацією в країні та світовою пандемією, обласне методичне об’єднання викладачів інформаційних систем і технологій в обліку на тему: «Нові інформаційні технології управління бізнесом» відбулося 14 травня 2020 року в форматі онлайн конференції на базі платформи Zoom.
     В роботі методичного об’єднання взяли участь викладачі ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» та «Бережанський агротехнічний коледж», Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола, Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу, Борщівського агротехнічного коледжу, Чортківського коледжу економіки та підприємництва ТНЕУ, коледжі Тернопільського національного університету імені Івана Пулюя, а саме: Зборівський коледж, Тернопільський технічний коледж, Гусятинський коледж.

     На засідання методоб’єднання були запрошені:

директор Навчально-наукового інституту післядипломної освіти НУБіП України, професор, заслужений економіст України – Кулаєць Марія Михайлівна, яка коротко зупинилась на роботі НУБіП України в умовах карантину, інформатизації навчального процесу та підвищенні його ефективності;

методист ради директорів закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області – Лещик Ірина Богданівна, яка відмітила важливість роботи в режимі онлайн і подякувала за ініціативність та сучасну форму проведення такого заходу;

директор Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого Глова Володимир Степанович, який охарактеризував особливості роботи коледжу в даний період, навів приклади дистанційних форм навчання, які застосовуються викладачами, а також звернув увагу на вирішення ряду виробничих та технологічних питань в умовах сьогодення.

     З вступним словом до присутніх звернулась голова обласного методичного об’єднання викладачів ынформаційних систем і технологій в обліку Леоненко Наталія Володимирівна, яка поділилась думками на тему: «Актуальність використання інформаційних систем і технологій в умовах сьогодення» та запросила всіх до плідної співпраці.

     В процесі роботи було розглянуто такі теми доповідей:
Проблеми захисту інформації в ERP-системах (Посвятовська Ольга Богданівна, викладач Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола).

Значення інформаційних систем та технологій при веденні обліку (Лещишин Світлана Романівна, викладач Зборівського коледжу ТНТУ ім. І. Пулюя).
Впровадження програмних продуктів автоматизації бізнесу в освітній процес закладів фахової передвищої освіти (Рудник Валентина Іванівна, викладач Бережанського агротехнічного коледжу).

Інноваційна підготовка фахівців з облікових дисциплін в умовах використання сучасних інформаційних технологій (Тернова Ірина Валер’янівна, викладач Бережанського агротехнічного коледжу).
Розвиток роботи та надійність комп’ютерних мереж – запорука успішного розвитку фахівця в сучасних умовах (Гірчак Юрій Леонідович, викладач Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого).

Роль інформаційно-комунікаційних технологій у процесі підготовки майбутніх фахівців економічного профілю (Дудка Уляна Теодозіївна, Бурдаш Уляна Євгенівна, викладачі Бережанського агротехнічного коледжу).

Розвиток інформаційних технологій управління підприємством (Процик Ольга Анатоліївна, викладач Бережанського агротехнічного коледжу);
Досвід використання елементів дистанційного навчання в Бережанському агротехнічному коледжі в умовах карантину (Штогрин Сергій Степанович, викладач Бережанського агротехнічного коледжу).

Застосування інформаційних технологій навчання у закладах вищої освіти (Михайлишин Маріанна Степанівна, викладач Бережанського агротехнічного коледжу).
Як зробити так, щоб про ваш бізнес заговорили під час пандемії? (Павлик Анна Йосипівна, викладач Тернопільського технічного коледжу ТНТУ ім. І. Пулюя).
Практичне застосування сервісів GOOGLE в організації роботи циклової комісії (Рудницька Юлія Борисівна, Процик Марія Миколаївна, викладачі Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу).

Деякі аспекти методики викладання автоматизованих систем управління персоналом для студентів спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» (Садова Наталія Миколаївна, викладач Гусятинського коледжу Тернопільського національного університету ім. Івана Пулюя).

     За результатами онлайн конференції буде сформовано збірник статей учасників.

     Принагідно, викладачі обласного методичного об’єднання інформаційних систем і технологій в обліку щиро вітають методиста ради директорів закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області – Лещик Ірину Богданівну з Днем народження. Зичимо міцного здоров’я, щасливого сьогодні і радісного завтра, красивих мрій і їх здійснення! Хай кожен день буде сповнений гарним настроєм, душевними зустрічами і плідною працею. Щастя і радощів у домівку, здоров’я і благополуччя родині, натхнення і творчості.

Наталія Леоненко,
голова обласного методичного об’єднання
викладачів Інформаційних систем і технологій в обліку

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook