Ніколаєнко Микола Станіславович

Тема дисертаційної роботи: «Інтегрована системи управління якістю продукції та безпекою діяльності м’ясопереробних підприємств».
Автор понад 25 наукових праць, в т.ч. 8 наукових статей у фахових виданнях, 4 тез доповідей, 1 монографія, 1 методичні вказівки, 2 патента, 3 нормативних документа, 9 сертифікатів про підвищення кваліфікації.
ПУБЛІКАЦІЇ
Друковані тези, доповіді та інші матеріали наукових конференцій:
1.Тези «Основні напрямки розвитку системи забезпечення безпечності і якості продукції агропромислового комплексу» М.С. Ніколаєнко, Л.В. Баль-Прилипко // «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», збірник наукових праць за матеріалами VII міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів, Київ, 27-28 квітня 2017 р. – НУБіП України, С 15.
2.Тези «Основні напрямки дій з доведення якості питної води до встановлених норм згідно з вимогами системи ХАССП» М.С. Ніколаєнко, Л.В. Баль-Прилипко // «Управління якістю в освіті та промисловості: досвід, проблеми та перспективи», збірник наукових праць ІІІ міжнародної науково-практичної конференції пам’яті професора Петра Столярчука, Львів, 11-12 травня. 2017 р. – Національний університет «Львівська політехніка», C 112
3.Тези «Фактори впливу на безпечність харчових продуктів» М.С. Ніколаєнко, Л.В. Баль-Прилипко // «Проблеми формування здорового способу життя у молоді», 29 вересня-1 жовтня 2017 р., м. Одеса: ОНАХТ, С. 200-201.
4.Тези «Современные решения для управления пищевой безопасностью при производстве мясных изделий» Баль-Прилипко Л.В., Николаенко Н.С., Рябовол М.В.: сборник научных работ международной научно-практической конференции, 20-22 апреля 2019 г., г. Ташкент: Ташкентский государственный технический университет, С. 242-245.
Статті у наукових фахових виданнях:
1.Стаття «Ідентифікація потенційно небезпечних факторів при виробництві м’ясних консервів в умовах ТОВ «Пирятинський делікатес»» М.С. Ніколаєнко, Л.В. Баль-Прилипко // Продовольча індустрія АПК. – 2017. - № 3. С. 6-11.
2.Стаття «Як запобігти забрудненню м’ясопродуктів на переробних підприємствах АПК» М.С. Ніколаєнко, // Продовольча індустрія АПК. – 2017. - № 4. С. 27-3.
3.Стаття «Інновації в забезпеченні екологічної безпеки якісної води» Г. Косовець, М.С. Ніколаєнко // Продовольча індустрія АПК. – 2017. - № 6. С. 18-22.
4.Стаття «Базові норми процедур інтегрованих систем менеджменту якості» М. Ніколаєнко, Л. Баль-Прилипко // Продовольча індустрія АПК. – 2017. – № 5. – С. 29-31.
5.Стаття «Basicnorms of integrated systems of management by quality ofmeat» Bal’-PrylypkoL. V., SlobodianiukN. M., NikolaenkoM. S., Starkova E.R. // Edukacja-technika-informatyka. Kwartalnik Naukowy Nr 3(25) 2018 / Uniwersytetu Rzeszowskiego.- Rzeszow 2018. P. 371-378.
6.Стаття «Структура інтегрованої системи менеджменту якості продукції м’ясопереробних підприємств» Л.В. Баль-Прилипко, М.С. Ніколаєнко // Наукові доповіді НУБіП України, серія «Біологія, біотехнологія, екологія» том 6(76), 2018, [електронний ресурс].
7.Стаття «Інтегрована система управління якістю та безпечністю харчової продукції» Л.В. Баль-Прилипко, М.С. Ніколаєнко // Біоресурси і природокористування. – 2018. - № 5-6 [Електронний ресурс].
8.Стаття «Математичне моделювання системи очищення стічних вод м′ясопереробних підприємств з проектованими заходами інтенсифікації процесу» Л.В.Баль-Прилипко, І.П.Паламарчук, М.С. Ніколаєнко // Продовольча індустрія АПК. – 2019. - № 3-4. С. 6-11.
Стаття у періодичному науковому виданні іншої держави, яка входить до Організації економічного співробітництва та розвитку та Європейського Союзу
9. Nikolaenko M, Bal-Prylypko L. Development of an integrated food quality management system. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2020. Vol. 14. P. 862–873.
Стаття у періодичному науковому виданні іншої держави
10. Bal’-Prylypko L. V., Slobodianiuk N. M., Nikolaenko M. S., Starkova E. R. Basic norms of integrated systems of management by quality of meat. Edukacja-technika-informatyka. 2018. № 3 (25). P. 371–378.
Монографії
1. М.С. Ніколаєнко, Інтегрована система управління якістю продукції та безпечністю діяльності м’ясопереробних підприємств: монографія / Ніколаєнко М.С. – К.: Видавничий центр НУБіП України, 2019 р. – 451 с.
Методичні вказівки
1. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв: «Технологія зерна, борошна, хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» денної форми навчання / Баль-Прилипко Л.В, Слободянюк Н.М., Очколяс О.М., Ніколаєнко М.С. – К.: Видавничий центр НУБіП України – 2020 – 64 с.
Список публічних заходів, де брав участь
1. Сертифікат «Внутрішній аудит систем менеджменту безпечності харчової продукції у відповідності до вимог і положень стандартів ISO 22000:2005, FSSC версія 3, НАССР та ISO 19011:2011». – 20-21 жовтня 2016 року.
2. Certificate «Food safety management systems according ISO 22000:2005, FSSCversion 3, НАССР та ISO 19011:2011». – 20-21/10/ 2016 g.
3. Сертифікат «Сучасні системи контролю безпечності харчових продуктів». - 26 квітня 2017 р.
4. Certificatewdniachod 08.01.2018 – 06.04.2018r. odbyłstaż naukowy na Wydziale Pedagogicznym Uniwersytety Rzeszowskiego.
5. Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір №76591 літературний письмовий твір наукового характеру «Алгоритм оцінювання ступеню вагомості екологічних ризиків на переробних підприємствах АПК» Баль-Прилипко Л.В., Ніколаєнко М.С. – 05.02.2018р.
6. Certificate of Attendance GLOBALG.A.P. TOUR 2019 July 1-2, 2019
7. Сертификат 2019 йил 5-6 апрель кун лари «Инновацион техника ва технология ларнингмуаммо ва истикболлари» мавзусидари Республика илмий ва илмий-техника нжуманида фаолиштирокиучун.
8. Сертифікат «Застосування дієтичних добавок: Коли? Кому? Та з якою метою?». – 12-13 грудня 2019р.
9. Сертифікат учаснику науково-практичного семінару «Безпечність харчових продуктів: законодавство, контроль, стандарти». – 21 березня 2019 р.
Твір, захищений авторським правом
1. Баль-Прилипко Л. В., Ніколаєнко М. С. Алгоритм оцінювання ступеню вагомості екологічних ризиків на переробних підприємствах АПК. Літературний письмовий твір наукового характеру. Свідоцтво про реєстрацію авторського права від 05.02.2018 р. № 76591 № 76591
Патент України на корисну модель
1. Баль-Прилипко Л. В., Ніколаєнко М. С. Спосіб підвищення ефективності процесів очищення стічних вод від сполук органічної природи: пат. 134561 Україна. № а201812326; заявлено 11.12.2018; опубліковано 27.05.2019, Бюл. № 10. 4 с.
Нормативні документи
1. Стандарт організації України СОУ 10.1 – 00493706 – 063:2019 Інтегрована система управління якістю продукції та безпекою діяльності м`ясопереробного підприємства – К.: НУБіП України 2019, 89 с.
2. ТУ і ТІ У 10.1-00493706-075:2019 Напівфабрикати у тістовій оболонці "Вареники оздоровчі".