Філософія командотворення мовою управлінців

23 квітня 2020 року
     Зацікавлені вивченням дисципліни «Управління командою» магістри Національного університету біоресурсів і природокористування України висловили бажання розширити традиційні уявлення щодо командного процесу та оновити класичні погляди на вирішення конфліктних ситуацій у командній роботі.

     Для поглибленого розгляду основ управління командою доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, к.е.н. Олена Юріївна Сова, в доповнення до розміщеного на дистанційній освітній платформі E-Learn переліку рекомендованих джерел, запропонувала студентам декілька сучасних книг, які допомагатимуть допитливим читачам опановувати лабіринти міжособистісних відносин у команді.

     Отже, викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту звертають вашу увагу на такі видання, як:

1) Деніел Пінк, «Драйв. Дивовижна правда про те, що нас мотивує». Х.: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2016. 208 с.
Автор пропонує нову систему мотивації співробітників, які бажають самореалізуватися, вдосконалити свою майстерність, засновану на психології та реальній практиці управління, пояснює її методи й інструменти застосування.

2) Брайан Трейсі, «Як керують найкращі». Х.: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2017. 209 с.
Автор наводить практичні кроки, які навчать лідера вести кадрову політику, самовдосконалюватися та організовувати власну діяльність, делегувати повноваження й ефективно керувати командою.

 

3) Патрік Ленсіоні, «Ідеальний командний гравець. Як розпізнати і розвинути три основних якості». Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2017. 192 с.
Автор пропонує виважену концепцію створення професійної і надійної команди, ділиться натхненними ідеями й секретами продуктивності та злагодженості колективної роботи.

4) Ед Кетмелл, «Корпорація творців. Як подолати приховані загрози, що вбивають справжнє натхнення». К.: КМ-БУКС, 2018. 336 с.
Автор фокусується на проблемах менеджменту творчої команди, наводячи приклади усталених в кіностудії Pixar процедур і випадків їх використання, досліджує складові приголомшливого успіху компанії та її унікальну комунікаційну структуру.

 

5) Ласло Бок, «Робота рулить! Уроки Google: правила гри у команді мрій». К.: Наш формат, 2015. 424 с.
Автор, директор корпорації Google по роботі з персоналом, на своєму досвіді показує, як сформувати команду найкращих гравців на основі сучасних розробок поведінкової економіки, як зробити роботу ефективнішою, а людей щасливішими.

6) Ден Аріелі, «Передбачувана ірраціональність». Л.: Видавництво Старого Лева, 2018. 296 с.
Автор спростовує наше уявлення про те, що ми поводимось виключно раціонально, демонструє, як очікування, емоції, соціальні норми тощо впливають на нашу здатність тверезо мислити і приймати рішення.

  

7) Саймон Синек, «Лидер и его команда. Книга о том, как вдохновлять сердца». М.: Эксмо, 2018. 156 с.
Автор відповідає на питання, чому тільки деяким компаніям вдається створити атмосферу довіри, підтримки та безпеки, пропонує концепцію надихаючого лідерства, де керівник має навчати, консультувати, вірити в людей і прислуховуватися до їхньої думки.

8) Іцхак Кальдерон Адізес, «Управління змінами». К.: Book Chef, 2018. 640 с.
Автор, відомий тренер з лідерства, здійснює детальний аналіз ймовірних проблем і життєвих змін в організаціях та родинах для формування навичок оперативного об’єднання зусиль для оптимального вирішення нагальних питань.

 

    Сьогодні існує безліч методів, які здатні підвищити ефективність організаційних перетворень, якість прийнятих рішень та адаптивність до змін. Один із них – це формування команди. Сподіваємось, що вищенаведена літературна добірка надихне вас на вивчення team-менеджменту, а для отримання професійних навичок кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту запрошує бажаючих на навчання за освітньою програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами».

 

Олена Сова,
доцент кафедри виробничого та
інвестиційного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook