Старостат на механіко-технологічному факультеті – спілкуємось online

17 квітня 2020 року

    Як покращити якість дистанційного виконання практичних і курсових робіт, які зустрічаються труднощі у навчальному процесі та який стан здоров’я студентів факультету? Саме ці питання були обговорені на дистанційних зборах старост академічних груп механіко-технологічного факультету, які пройшли 17 квітня 2020 року. На зборах детально обговорена стратегія подальшого навчання, можливого складання сесії у дистанційному режимі та захистів дипломних проектів і випускних робіт.


   Старости стверджують, що ефективність дистанційного навчання студентів у великій мірі залежить від періодичних онлайн конференцій з викладачами, що вносить значну консультаційну підтримку до текстового формату опрацювання завдань. Саме тому, увага факультету, наразі, спрямована на обов’язкові онлайн зустрічі зі студентів в режимі реального часу. Також, старости прозвітували про дистанційне навчання студентів своїх груп, які мають поганий доступ до інтернет-мережі, наразі, таких студентів 26 осіб і програмні завдання вони отримують через Email та Viber.
   На зборах зазначено, що проблеми діалогу студентів і викладачів відсутні, дякуючи створеним бесідам на інформаційних порталах, де студенти можуть комунікувати один з одним і з викладачем одразу.


   Кожен староста, також, висловив свою думку стосовно роботи платформи дистанційного навчання університету Elearn, загальні відгуки вказують на ефективну роботу платформи, поодинокі проблеми від перенавантаження системи зустрічалися лише на початку карантину, зараз робота платформи оптимізована, проте, на думку старост, існує потреба у розміщенні на платформі Elearn записаних відеолекцій, які студенти можуть продивитись у зручний для них час, або час з меншим навантаженням у мережі. Для цього, можливо, потрібно створити і електронні навчально-методичні комплекси на кожну дисципліну з записаними відеозаняттями, для можливого надсилання їх студентам через інші комунікативні ресурси.
     І головне – студенти всіх наших груп здорові. Тож продовжуємо берегти себе та навчатися дистанційно з розумінням умов, які склалися.


Ігор Сівак, заступник декана
механіко-технологічного факультету

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook