Кафедра біології тварин успішно проводить дистанційне навчання студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів

24 березня 2020 року
   З 11 березня 2020 року відповідно до наказу ректора НУБіП України № 247 навчання студентів нашого університету відбувається дистанційно за допомогою навчального порталу НУБіП України https://elearn.nubip.edu.ua/, а також за допомогою інших інтернет-ресурсів. 

   Перехід на дистанційну форму навчання студенти і викладачі кафедри біології тварин сприйняли з розумінням, адже всі дисципліни кафедри мають електронні навчальні курси на порталі НУБіП України, 90% з яких атестовані.

   Студенти добре знайомі з принципом роботи цієї навчальної платформи і без особливих складностей можуть виконувати лабораторні роботи і вивчати лекційний матеріал.
    Наприклад, дисципліна «Зоологія» викладається у студентів 1 курсу спеціальності «Водні біоресурси і аквакультура» доцентами кафедри біології тварин (Митяй І.С., Дегтяренко О.В.) один раз на тиждень.
    З перших днів карантину в курсі «Зоологія» в ресурсі «Новини» були подані основні роз’яснення щодо особливостей навчального процесу під час карантину, узгоджений план роботи по дисципліні, також були створені Viber-групи з дисципліни.

    Лабораторні роботи мають всі необхідні елементи для їх успішного виконання. Прописаний хід виконання роботи, перелік завдань, а також є методичні рекомендації для чіткої роботи.

    Аналізуючи статистику відвідувань курсу студентами за минулий тиждень можна сказати, що студенти активно працюють над завданнями, вчасно відправляють на перевірку виконані лабораторні роботи. За розкладом навчальних занять, 18 березня були проведені занятті, саме в цей день спостерігалась найбільша активність на курсі.

   Викладачі кафедри біології тварин мають постійний діалог із студентами через Форум курсу, Viber-групи та листування електронною поштою. Студенти щоденно відправляють на перевірку виконані лабораторні роботи, цікаві презентації до самостійної роботи і задають питання.

   Можна впевнено сказати, що на кафедрі активно продовжується навчальний процес, а також зворотній зв'язок між викладачами і студентами.

Олена Дегтяренко,
доцент кафедри біології тварин

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook