Андріївські вечорниці

12 грудня 2019 року

         З-поміж великої кількості зимових свят найочікуванішим та найвеселішим завжди був і залишається день Святого Андрія (13 грудня), коли, за українським звичаєм, молоді люди збираються разом на веселих вечорницях, влаштовуючи забави, веселощі, ворожіння.

12 грудня 2019 року в українській світлиці гуртожитку коледжу відбулися Андріївські вечорниці, проведення яких стане хорошою традицією. Присутні  мали змогу доторкнутися до минувшини, поринути в атмосферу загадковості вечора на Андрія, відчути красу та поезію давніх обрядів та особисто взяти активну участь у різноманітних конкурсах та традиційних ворожіннях.

Народні пісні, щирий сміх, приємна атмосфера залишили незабутні враження і теплі спогади. Учасники вечорниць могли скуштувати традиційні українські страви: вареники, пиріжки, які манили своїми духмяними пахощами.

Організаторами та виконавцями заходу стали вихователь Тетяна Кириленко, студрада гуртожитку та його мешканці.

На Андріївських вечорницях студенти коледжу ще раз довели, що у нашого народу багаті та цікаві обряди та традиції, залишені в спадок від наших бабусь і дідусів. Їх потрібно пам’ятати та шанувати, адже щасливого майбутнього ми можемо досягти лише пам’ятаючи наше славне минуле.

Андрій Сиротенко,

 

заступник директора з виховної роботи


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook