Ректора Станіслава Ніколаєнка запрошено на відзначення 32-ї річниці Великої хартії університетів

29 грудня 2019 року

     На адресу ректора Станіслава Ніколаєнка надійшов лист-запрошення для участі в урочистих заходах з приводу 32-ї річниці Magna Charta Universitatum.

Дорогий ректор, дорогі колеги!

У 1988 році 388 ректорів зустрілися в Болоньї, щоб підписати Magna Charta Universitatum: документ, який закріплює основні цінності академічної свободи, університетської автономії та служіння суспільству. У той час як Magna Charta була розроблена та вперше підписана в Європі, понад 900 університетами із 87 різних країн, зобов’язані дотримуватися її цінностей.

Розвиваюче середовище вищої освіти, суспільні виклики та більш швидкі та непередбачувані зміни спричинили необхідність розробки нової версії документа, яка повністю визнає справді глобальну перспективу. Це було предметом широкої консультації, яка завершиться тим, що вересень 2020 року в Болоньї вперше буде підписаний Magna Charta.

Проект Великої хартії університетів «Життєві цінності», який дає змогу університетам переглянути свої цінності, встановити, наскільки вони реалізують їх на практиці, а потім визначити, як вони можуть жити ефективніше, щоб покращити їхнє суспільне значення.

17 та 18 вересня 2020 року, під час святкування річниці Magna Charta Universitatum, ми мали б честь побачити Вас в Болоньї.

У 2020 році, як і у 1988 році, місто Болонья знову втілить університетські цінності, продовжуючи вітати вчених з усього світу, досягаючи балансу між традиціями та інноваціями. Ми поділимося детальним порядком денним та практичною інформацією вже в перші місяці 2020 року.

Ваша присутність справді була б для нас великою честю, оскільки вона б показала спільне бачення майбутнього. Тому ми запрошуємо вас, заплануйте цю дату!

Франческо Убертіні
Ректор, Університет Болонії
Сійболт Ноорда
Голова ради Великої хартії університетів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook