Нова вершина доцента Анатолія Мрачковського

21 серпня 2019 року
     Славу кожного університету кують його науково-педагогічні працівники, студентство та випускники своєю щоденною працею, визначними досягненнями, перемогами та здобутками.

     Напередодні Дня Незалежності та Дня Прапора жовто-блакитний символ нашої держави у руках кандидата технічних наук, доцента кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Анатолія Мрачковського височів на одній з найвищих вершин гірської системи Памір – піку Абу Алі ібн Сіни (колишній пік Леніна) на висоті 7134,3 метра.

     Третя за висотою вершина колишнього Радянського Союзу знаходиться на території Киргистану. Для її підкорення потрібно не тільки бажання, а й щоденні виснажливі тренування, сила волі та незламний дух. Акліматизація та підйом на вершину тривав три тижні. З десяти молодих та тренованих членів інтернаціональної групи з України, Польщі та Німеччини тільки шестеро змогли подолати вершину, серед них і наш колега, який до речі вже відсвяткував своє 55 річчя.

  

Найщиріші вітання першому представнику нашого університету, що подолав семитисячник.
Міцного здоров’я та підкорення нових вершин.

     А членам туристичного клубу «Барс», студенству та молодим викладачам долучатися до примноження альпіністських звитяг НУБіП України.

З. Ружило,
декан факультету конструювання та дизайну

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook