Як на кафедрі аграрного, земельного та екологічного права ім. акад. В.З. зустрічали міжнародну делегацію!

28 травня 2019 року

      28 травня 2019 року професорсько-викладацький складом кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. акад. В.З. Янчука була організована зустріч студентства з представниками міжнародного екологічного проекту США «BETTER WAYS FOR A BETTER FUTURE». Захід відбувся за підтримки нашого колеги Андрія Наконечного – к. ю. н., учасника «Програми професійних стажувань» США в 2018 році (Чикаго, Іллінойс, США) та державного експерта стратегічного планування Секретаріату Кабінету Міністрів України, а також Олесі Шаповалової – учасника «Програми професійних стажувань» США в 2018 році (Салем, Орегон, США), головного спеціаліста відділу кліматичної політики та звітності Міністерства екології та природних ресурсів України та Аліни Гудко – учасника «Програми професійних стажувань» США в 2018 році (Гонолулу, Гаваї, США) та спеціаліста з економічної безпеки Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста.


    Під час зустрічі викладачі кафедри та магістри 1 року навчання отримали можливість прослухати лекції Крістофера Ліпмана – директора Департаменту навколишнього середовища та сталого розвитку Округу Кук (Чикаго, Іллінойс, США) і Елізабет Кросбі Джудсон – директора з управління програмами в Elevate Energy (Чикаго, Іллінойс, США). Спікери повідомили про сучасні виклики, що постали перед американським суспільством у сфері подолання негативних екологічних наслідків, які спричинені активним розвитком промисловості в США, пошуку новітніх синергетичних підходів до втілення принципів енергозбереження та забезпечення енергоефективності, як дієвих інструментів забезпечення сталого розвитку навколого природного середовища. Закордонні гості розповіли про особливості реалізації окремих заходів охорони навколишнього природного середовища в США, зокрема, програм моніторингу повітря, води та ґрунту, що діють на території штату Іллінойс.
       В ході обговорення викладачів та студентів зацікавили питання переробки та утилізації сміття в США, управління екологічно забрудненою нерухомістю в штаті Іллінойс, локальні програми щодо заохочення населення до впровадження принципів енергозбереження та енергоефективності у повсякденному житті, особливості притягнення до юридичної відповідальності осіб, які вчинили екологічні правопорушення, та порядок розгляду таких справ. Особливу увага була приділена питанням забезпечення екологічних прав громадян США, зокрема, права на екологічну інформацію.
      Після лекцій та активного обговорення гості були запрошені на кафедру аграрного, земельного та екологічного права ім. акад. В.З. Янчука, де за ковою продовжилось знайомство з колективом кафедри. Американська частина делегації була особливо зворушена українською гостинністю та мала можливість почастувати делікатеси української кухні. Звісно, на кафедрі не могло не продовжитися активне обговорення актуальних екологічних проблем, що постали перед сучасним суспільством, та дієвих засобів забезпечення сталого розвитку навколишнього природного середовища. Співробітники кафедри та учасники делегації від міжнародного екологічного проекту США «BETTER WAYS FOR A BETTER FUTURE» домовилися про подальшу співпрацю.


Професорсько-викладацький склад кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. акад. В.З. Янчука висловлює щиру подяку Крістоферу Ліпману, Елізабет Кросбі Джудсон, Андрію Наконечному Олесі Шаповаловій та Аліні Гудко за безцінні знання та обмін набутим досвідом, а також дякуємо нашим студентам за активний діалог та пишаємося ними!


Ольга Кулинич, доцент кафедри аграрного,

земельного та екологічного права ім. акад. В.З. Янчука

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook