Випускники шкіл, ліцеїв, гімназій обирають факультет ветеринарної медицини НУБіП України

30 березня 2019 року

28 березня 2019 року на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України відбувся День відкритих дверей. Захід був організований для випускників одинадцятих класів шкіл, ліцеїв, гімназій – майбутніх абітурієнтів.
У цей день на факультет завітало більше 70 абітурієнтів із м. Києва, Київської, Чернігівської, Миколаївської, Кіровоградської та Хмельницької областей. Усім учасникам Дня відкритих дверей були роздані буклети факультету та університету, студентська газета «Punctum Optimum», газета «Університетський кур’єр», календарики тощо.

На початку зустрічі заступник декана факультету Василь Данілов презентував історію та сьогодення факультету, представив науково-педагогічний колектив кафедр, ознайомив гостей з матеріально-технічною базою факультету. Акцент був зроблений на те, що через півтора роки факультет буде відзначати 100-річну історію і усі ми повинні гідно зустріти цю ювілейну дату з новими відкритими навчальними лабораторіями та сучасним обладнанням. Також заступник декана факультету наголосив, що в галузі знань 21 «Ветеринарна медицина» є дві спеціальності, і на кожну з них маємо чимале державне замовлення. Це спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» і 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» і абітурієнти, які закінчують школи, ліцеї, гімназії і бажають вступати за вказаними спеціальностями, повинні вибирати відповідні предмети для здачі зовнішнього незалежного оцінювання знань, які опубліковані у правилах прийому на 2019 рік.

Надалі виступив заступник завідувача кафедри військової підготовки Анатолій Радченко і зазначив, що також є державне замовлення (18 місць) для спеціалізації «Ветеринарне забезпечення Збройних Сил України».

Своїми враженнями про службу у Збройних силах України поділився випускник 2016 року Антон Щербина і окреслив питання, якими займаються офіцери ветеринарної служби при виконанні своїх професійних обов’язків. Абітурієнти задали ряд запитань, на що отримали вичерпні відповіді.

Заступники декана Сергій Деркач та Юрій Жук провели екскурсію по факультету і ознайомили абітурієнтів з фундаментальними та клінічними кафедрами. Особливий інтерес викликав у абітурієнтів відвідування кафедри паразитології та тропічної ветеринарії, анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, де були продемонстровані пластиновані препарати та музей анатомії, навчальної лабораторії «Банк крові дрібних тварин», «Центру клітинних технологій» тощо.

 

В’ячеслав Соломон ознайомив абітурієнтів із роботою Клінічного центру «Ветмедсервіс», сучасним обладнанням для діагностики та лікування дрібних домашніх та продуктивних тварин.
Отож! Бажаємо випускникам і учасникам Дня відкритих дверей успішно здати ЗНО і чекаємо у Приймальній комісії НУБіП України та на факультеті ветеринарної медицини.

Заступники декана Василь Данілов,
Сергій Деркач, Юрій Жук


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook