ІV студентська науково-практична конференція «ООН у сучасному світі», присвячена 73-й річниці Організації Об’єднаних Націй та 120-й річниці Університету»

25 жовтня 2018 року
 
Таким є зокрема ставлення до навчання студентів-міжнародників НУБіП України, що вони підтверджують його постійною участю в конференціях, круглих столах, семінарах, інших наукових заходах, написанням тез, статей, участю в конкурсах робіт студентської наукової молоді тощо.
 
Ще одним виявом такого підходу до навчання кафедри міжнародних відносин і суспільних наук та її бакалаврів стала чергова і вже, можна сказати, традиційна ІV студентська науково-практична конференція «ООН у сучасному світі», присвячена 73-й річниці Організації Об’єднаних Націй та 120-й річниці Університету», яку організували студенти першого та другого курсів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та викладачі кафедри за активної підтримки керівництва гуманітарно-педагогічного факультету і його декана, доктора філологічних наук, професора, Заслуженого працівника освіти України Шинкарука В.Д.
 
Конференція відбулась 22 жовтня 2018 р. напередодні Дня ООН, що він відзначається світовим співтовариством 24 жовтня, починаючи з 1945 р. Для її проведення було обрано 94 ауд. 1 корпусу НУБіП України, що її ергономіка й технічне оздоблення дозволяють учасникам подібних заходів якнайкраще донести до аудиторії результати власних напрацювань та висновків.
 
 
З початком роботи учасників зібрання привітали міністр закордонних справ України (2007-2009 рр.) В.С. Огризко та директор першого європейського департаменту МЗС України В.В. Химинець, що вони відзначили важливість й плідність творчого поєднання науково-дослідницької та практичної підготовки у майбутній діяльності фахівців-міжнародників.
 
 
Конференцію вступним словом відкрив завідувач кафедри міжнародних відносин і суспільних наук НУБіП України, докт. іст. наук, проф. Білан С.О., який переказав слова вітання й підтримки голови оргкомітету, декана гуманітарно-педагогічного ф-ту, проф. Шинкарука В.Д. та побажав студентам успіхів у навчанні та наукових відкриттів та пошуків. 
 
 
У студентському форумі цього року взяли участь близько ста бакалаврів-міжнародників, було заслухано 9 доповідей та більш сорока повідомлень на найрізноманітніші, проте найактуальніші, як на сьогодні, теми життєдіяльності та ролі Організації у сучасному світі. Попри різнобарвність, та широке коло питань, що вони стали предметом виступів та зацікавленого і, скажемо без перебільшення, професійного обговорення, все ж можна виділити напрями досліджень, що вони привернули найбільшої увагу учасників, а саме: питання, що вони є пов’язані з діяльністю України як країни-фундатора ООН та ролі Організації у розв’язанні міжнародних конфліктів.
 
 
В контексті надзвичайної важливості для фахової освіти студентів-міжнародників такої її складової, як досконале знання іноземних мов, відзначимо вже традиційну практику підготовки доповідей й повідомлень іноземними (цього разу німецькою та англійською) мовами, яка була доповнена змістовними наочними презентаціями виступаючих. При цьому перекладачами (наприклад, з німецької) виступали самі колеги виступаючих, що дозволяє оцінювати цей й подібні до нього заходи як неабияку практику з іноземного перекладу. 
 
 
 
 
В той же день відбулись засідання двох секцій конференції, де її учасники мали змогу обговорити почуте на пленарному засіданні та подискутувати щодо проблем участі ООН у сучасних світових процесах за умов глобалізації.
 
 
Загальну проблематику та зміст конференції яскраво відбила підготовлена студентами-членами оргкомітету її програма.
Наукові та практичні підсумки роботи своєрідного «дня науки» бакалаврів-міжнародників підбив науковий керівник конференції, канд. іст. наук, доценкт кафедри міжнародних відносин і суспільних наук С.К. Асатуров, що він ще раз наголосив на надзвичайній важливості наукової складової у студентському навчанні і майбутній фаховій праці. 
 
Матеріали конференції
 
 
Вікторія  Руденко, Вікторія  Зальвовська, 
студентки першого курсу спеціальності «Міжнародні відносини»
 Сергій Асатуров,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook