Днем знань університет розпочав свій 121-й навчальний рік

1 вересня 2018 року

     НУБіП – виш зі славною історією і уставленими традиціями. Але 121-й День знань додав до них нові. Так, традиційний парад першокурсників цього року очолив кінний екскорт, а хоругву університету доручили першокурснику факультету тваринництва та водних біоресурсів Олександру Сидорчуку. Слідом за ними на полі з’явилася колона кращих магістрів нашого вишу і ансамбль барабанщиць «Литаври» Ірпінського економічного коледжу.

 

    А вітала учасників дійства на народна артистка України, професор кафедри культурології Наталія Шелепницька.

 

     Почесне право підняти Державний прапор України цього року дісталося Олексію Мальцю з факультету землевпорядкування і агробіологу Валерії Соколовській. Після чого настав час традиційної посвяти у першокурсники під урочисте виконання гімну Гаудеамус, яку провели декани факультетів і директори ННІ та відокремлених підрозділів.

 

     2018-й – рік для нас особливий, НУБіП відсвяткував своє 120-річчя, випустивши за цей час 200 тисяч фахівців, і сьогодні відкрив двері 121-й раз, вітаючи першокурсників і гостей свята, сказав ректор Станіслав Ніколаєнко. Більше 20 тисяч абітурієнтів виявили бажання стати його студентами, і лише 5,5 тисячам достойних – це вдалося. Сьогодні серед 30 тисяч студентської сім’ї НУБіП – громадяни 28 країн світу. Їхню підготовку за 32 бакалаврськими спеціальностями і 75 магістерськими програмами ведуть 3,5 тисячі кваліфікованих викладачів. Саме завдяки їм наша молодь за результатами Всеукраїнських наукових конкурсів і олімпіад увійшла до п’ятірки кращих.

     Університет постійно посилює свої позиції: цього року він посів 6-ту сходинку у рейнгові ТОП 200, вже втретє входить до світового рейтинга QS. До послуг студентства більше 400 лабораторій, і ми продовжуємо поліпшувати матеріально-технічну базу.
      Пам’ятайте, викладачі тільки відкривають двері до знань, а увійти в них потрібно вам самим. Тож піднімайте якорі і виходьте зі своїх тихих гаваней у буремне життя – до нових звершень, звернувся до першокурсників Станіслав Ніколаєнко і передав новому студентському поповненню символічний ключ знань.

 

      А залікову книжку і студентський квиток вручили перший проректор Ігор Ібатуллін і проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваші.

 

     Чашу знань запалили кращі спортсмени університету – магістр агробіологічного факультету Михайло Сятина і студентка факультету землевпорядкування Саїда Джанаєва.

     А далі – вітання від гостей, які перетворилися на своєрідний парад випускників НУБіП. Першим до нового поповнення звернувся знаний політик, голова Верховної Ради України двох скликань Олександр Мороз: ви входите у дуже важливий етап, який закладає фундамент всього подальшого життя. І в основі має бути – здобуття знань. Дорожіть цією можливістю.

     Своїм секретом успіху з молоддю поділився президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало. Він дуже простий: здоров’я, гарна освіта і бажання бути успішним. І якщо цих трьох складових дотримуватися. То будь-хто з вас зможе досягти таких же успіхів, як і ми, хто сидить сьогодні у президії.

     А президент Української аграрної конфедерації, народний депутат Леонід Козаченко побажав ректорові продовжувати той же курс, адже він примножує славу університету і сприяє його просуненню в Україні і світі. А студентам нагадав: кожна хвилина навчання – це внесок у ваше успішне майбутнє.

    На жаль, вже чотири роки у святкові дні лунає над Україною щемливе «Пливе кача по тисині…». Не стало винятком і сьогоднішнє святкування. І вірш Вадима Крищенка у авторському виконанні «Нам треба мир» – знаходить відгук у серці кожного. На вшанування героїв, які віддали своє життя за свободу і соборність України, до університетського меморіалу пам’яті лягли квіти. А життєстверджуюча пісня «Вперед, побратими» у виконанні Дмитра Андрійця ще раз підкреслила, що українці готові боротися за свою державу і мирне небо над нею.

    І знову – слово почесним гостям-випускникам. Університет – школа життя, можливо, для когось вона буде викликом. Але це ще й велика кількість можливостей, тож будьте сильними і сміливими, закликала заступник міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева. Зростайте, в першу чергу – над собою, мрійте і будьте особистостями.

     29 років тому я з щемом покидав рідне село і їхав до столиці. І якою ж була моя радість, коли голосієвська земля і викладачі прийняли мене як рідного, пригадав голова Аграрної партії Віталій Скоцик. Сьогодні я вже сам викладач і бажаю молоді одного: примножуйте славу своєї alma mater і України.

     Народний депутат Верховної Ради п’яти скликань Іван Заєць зазначив, що зараз у молодих людей набагато більше можливостей, серед яких відмітив доступність інформації і плюралізм думок. Та треба вміти їх використовувати виключно на добро.

      Шановні голосіївці – саме так привітала студентство голова Голосіївської райдержадміністрації Наталія Бондар. Адже віднині ви – студенти вишу, який по праву вважається перлиною Голосіївського району столиці.

     Щороку День знань – це свято, на якому університет дякує своїм друзям. Не став винятком і цьогорічний. Регалії Почесного професора НУБіП Станіслав Ніколаєнко вручив очільникові представництва Польської академії наук у Києві Генріху Собчуку, який подякував за таке високе визнання своїх заслуг та привітав колектив зі святом.

     Ректор Варшавського університету наук про життя Вієслав Білавськи високо оцінив той шлях, який пройшов НУБіП і співпрацю, яка поєднує наші виші. Та висловив надію на її розширення, зокрема і стосовно підвищення мобільності викладачів і студентів.

     Я представляю маленьку країну – Латвію, і маленький університет, але сподіваюся на велику співпрацю. І перші кроки вже зроблені: підписано проект за програмою Еразмус+, за яким буде відбуватися обмін студентами, сказала ректор Латвійського університету наук про життя та технологій Ірина Пілвере.

     Долучився до привітань і професор Вроцлавського університету наук про життя Роман Колач, до речі, почесний професор НУБіП.

     На згадку про цей візит до Києва у гостей залишився дуже особливий подарунок: науковці факультету конструювання та дизайну прямо на святковому стадіоні встановили 3D принтер, на якому надрукували герб НУБіП.

     Справжнє шоу для гостей влаштували вокалісти Роман Рудий і Ярослав Михайлович, творчі колективи кафедри культурології – народний ансамбль пісні і танцю від «Колос» імені Станіслава Семеновського, ансамбль бальних танців від «Чарівність», «Сузір’я DANCE». А коли до них приєдналися кращі спортсмени – учасники збірних університету з волейболу, баскетболу, спортивної аеробіки, перетягування канату, гирьового спорту, кіокушин карате і запалили під хіт «Believer» – воно перетворилося феєрверк емоцій. Сподіваємося, що весь наступний рік пройде під цим гаслом і всі ми будемо вірити – в краще, в себе, в рідний університет, в Україну.

 

 

Ірина Білоус


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook