Практичне заняття з дисципліни «Транспортна трасологія»

23 травня 2018 року

   На механіко-технологічному факультеті спеціальності «Транспортні технології» (на автомобільному транспорті) було проведене практичне заняття на тему «Загальні правила виявлення, фіксації і вилучення слідів пальців рук» зі студентами 3 курсу.



    Студенти знають, що виявлення, фіксація та вилучення матеріальних слідів здійснюються найчастіше у ході огляду місця події. Сліди можуть бути залишені на різних ділянках місця події. Тому під час їх пошуку необхідно врахувати обстановку місця злочину, властивості слідосприймаючих об’єктів, механізм утворення слідів.
На занятті застосовували фізичні способи виявлення слідів рук, що засновані на здатності потожирового сліду утримувати частки іншої речовини (порошку).
 


   За допомогою практичного заняття, студенти дізнались основі способи виявлення слідів. Отримали можливість самостійно навчитися фіксувати і вилучати сліди пальців рук, що в майбутньому дозволить в залежності від виду ДТП, при якому можуть утворюватися й інші сліди - сліди крові, волочіння тіла потерпілого по дорожньому покриттю, ковзання його взуття, сліди на тілі та одязі потерпілого у вигляді розривів і роздавлювання окремих ниток, розривів тканини, відбитків складок одягу на тілі, слідів металізації на одязі, утворених в результаті її зіткнення з хромованими деталями транспортного засобу, ототожнити конкретний транспортний засіб за його слідами.
 

Гончарук Лідія, доцент кафедри
адміністративного та фінансового права

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook