Студенти наукового гуртка "Ветеринарна фармакологія та фармація" у славетному місті Лева на конференції "Дні студентської науки"

28 квітня 2018 року

25-26 квітня студенти 3-го курсу Володимир Цимбалістий та Єлизавета Волошина гідно представили свої наукові доробки на конференції "Дні студентської науки" у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. 

Після відповідної реєстрації учасників робота студентського наукового форуму розпочалася з вітального слова ректора львівського вишу професора Стибеля В.В., який привітав усіх присутніх та запросив до роботи у 15-секціях згідно програми.

Наші гурківці виступили з усними доповідями у секції 13 "Сучасні питання екології та фармації: досягнення, перспективи та проблеми", керівниками якої були студенти Кузьмик О.В., Ціжовська М.В., Кіщак Д.М., професор Параняк Р. П., асистенти Віщур В. Я., Ковальчук Н. А.

Володимир Цимбалістий проаналізував сучасні тенденції діяльності фармацевтичних виробників ветеринарних товарів в Україні. Зазначив, що, незважаючи на економічну нестабільність в Україні, фармацевтичний ринок ветеринарної продукції розширюється у напрямку його наповнення товарами вітчизняного виробництва. Сучасні підприємства пропонують не лише широкий асортимент товарів для тварин, але й різноманітні послуги інших напрямків, серед яких актуалізується діяльність дистриб’юторів.

Єлизавета Волошина охарактеризувала сучасний фармацевтичний ринок зареєстрованих (станом на 1.04.2018) в Україні седативних препаратів для коней. Вона зазначила, що він представлений розчинами для внутрішньовенних та внутрішньом’язових ін’єкцій переважно закордонного виробництва. Дані лікарські засоби, згідно АТС-vet класифікації, мають коди: QN05C - Снодійні та заспокійливі ветеринарні препарати, QN05CM90 - Детомідин, QN05AA04 - Ацепромазин.

У формі стендових доповідей було представлено матеріали на наступні теми:

"Препарати для перепелів у різних лікарських формах на фармацевтичному ринку України та особливості їх застосування" (доповідачі - студенти ОС "Магістр" Довбиш Ксенія, Бойко Віталій);

"Антисептик-стимулятор Дорогова на фармацевтичному ринку ветеринарних препаратів в Україні" (доповідач - студентка ОС "Бакалавр" Злобіна Інга);

"Pharmaceutical market of anticonvusant drugs fer dogs" (доповідач - студентка ОС "Бакалавр" Калініна Анна).

Слід відзначити високий рівень організації даного заходу, за що окрема подяка організаторам конференції. Хоча славетне місто Лева зустріло гостей-киян по-своєму - похмурою погодою з невеликим дощем, але це не стало перешкодою відвідати видатні місця Львова!

Поїздка відіграла істотну роль для наукового розвитку гуртківців та залишила приємні спогади від екскурсії старовинним містом.

Науковий керівник гуртка "Ветеринарна фармакологія та фармація", доцент І.М. Деркач

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook