День відкритих дверей для випускників шкіл

12 квітня 2018 року

    11 квітня кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва, як і всі кафедри агробіологічного факультету, радо зустрічала школярів – учнів випускних класів. Вони прийшли ближче познайомитися з факультетом, який готує сучасних фахівців агрономічних спеціальностей. На кафедрі їх щиро зустріли завідувач, професор Анатолій Вікторович Бикін і співробітники, розповіли про сучасні вимоги виробництва до випускника факультету і про високий попит на підготовленого фахівця. На словах і на практиці продемонстрували, що кафедра сьогодні здатна підготувати і висококваліфікованого спеціаліста, і науковця. 

      Учням були показані лекційні аудиторії, навчальні й науково-дослідні лабораторії, продемонстровані сучасні агрохімічні дослідження – лабораторні інструментальні аналізи, методи дистанційного моніторингу полів, програмне забезпечення з обробки даних, побудови агрохімічних картограм тощо. Ознайомили з новим навчальним проектом АгріСтарт.

    

     Школярів зацікавила лаконічна розповідь професора Анатолія Бикіна про значення агрохімічних досліджень, роль і особливості застосування добрив, про місце й значення агронома у рослинництві та багато інше. Завідувач лабораторії Ігор Бордюжа продемонстрував приклади лабораторних досліджень, зокрема визначення відомих усім нітратів. Доцент Наталія Пасічник розповіла й продемонструвала роботу програмного забезпечення дистанційного моніторингу та побудови агрохімічних картограм.

      

     Побачене й почуте, за словами гостей, справило глибоке позитивне враження. Сказали, що навіть не підозрювали яку багату й різносторонню базу потрібно мати, щоб підготувати сучасного агронома. Будемо раді бачити цих школярів абітурієнтами й студентами нашого Університету.

Доцент кафедри Наталія Пасічник

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook