Гість ректорської Школи лідерства Леонід Козаченко: тільки через самореалізацію можна відчути насолоду від життя, і перший крок на шляху до цього – використати всі можливості навчання в університеті

10 квітня 2018 року

     10 квітня школа лідерства НУБіП продовжилася зустріччю із ще однією непересічною особистістю. До університету, аби поспілкуватися з молоддю і поділитися власним досвідом, завітав бажаний гість – наш випускник, народний депутат Верховної Ради України багатьох скликань, знаний політик Леонід Козаченко. Тож ректор університету Станіслав Ніколаєнко запросив гостя до слова перед тими, хто прагне здобути більшого, стати лідером.

     Леонід Козаченко розпочав із того, що саме завдяки НУБіП досягнув успіху. І присутні тут студенти та аспіранти теж мають аналогічну мету – самореалізуватися. Бо тільки так, переконаний гість, можна отримати насолоду від життя. Але за який умов це можливо? На думку Леоніда Петровича, слід максимально використати можливості навчання, які дає університет кожному, та відчути, в якому напрямку слід рухатися і розвиватися. Останнє дається тоді, коли відчуваєш себе частинкою глобального світу. І тут у поміч, як-то кажуть, знання іноземних мов, передусім, англійської. Наступне – дбати про фізичну форму, бо саме фізичний стан людини дозволяє їй самореалізовуватися. Так, 90% успішних людей займаються серйозно спортом. Також важливо мати команду, шукати її під час навчання або вже віднайти галузь, де можна реалізуватися, радив Леонід Козаченко. До речі, за його ж порадою, якщо за три роки не виросли в кар’єрі, слід змінити роботу, а якщо за десять не відчули суттєвого прогресу – можна вдатися й до радикальніших кроків – навіть змінити галузь працевлаштування. Тут і ще одна порада – не нехтувати можливістю здобуття другої освіти. А ще важливо мати тих, хто зможе дати слушну пораду і підтримати, коли це необхідно.

     Усе це супроводжувалося реальними прикладами із життєвого досвіду гостя. Зустріч наскільки була цікавою, що присутні адресували Леоніду Козаченку чимало питань. Молодь цікавило, що саме спонукало нардепа піти у політику. Відповідь була співзвучною із метою сьогоднішнього заходу, адже визначальними стали лідерські якості, які йому прививали ще зі школи. А на запитання, що допомогло не зневіритися у важкі для гостя часи, він зазначив: коло людей, з якими спілкувався, друзі та сім’я. Також молодь зверталася з проханням поділитися точкою зору щодо державної підтримки сільського господарства, монополії адвокатури та розвитку АПК на найближчу перспективу.

     Останнє запитання Леоніду Козаченку адресував ректор Станіслав Ніколаєнко: які п’ять перших кроків вкрай необхідні країні? Подолання корупції, створення технократичного незалежного уряду, реформи силових органів, перш за все, судочинства, прийняття закону про імпічмент та створення можливостей працювати для молоді, прозвучало у відповідь.

     Після на слухачів школи лідерства чекав тренінг від викладачів кафедри соціальної роботи та психології.

Ольга Наконечна
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook