Зустріч ректора зі студентством. Завдання університету – нарощувати якісні показники, а вони залежать від успіхів і праці кожного студента

20 березня 2018 року

     20 березня в університеті відбулася чергова зустріч керівництва із старостами студентських груп усіх курсів. Від часу першого такого діалогу його мета залишилася незмінною, зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко, – навчання задля розвитку держави, благополуччя кожної сім’ї, кожного студента і його майбутнього.

 

     Та щоб мати майбутнє, найперше треба знати історію своєї держави, народу і своєї almamater. В зв’язку із цим завідувач кафедри історії і політології Сергій Білан зробив короткий екскурс в історію НУБіП, використовуючи цікаві і маловідомі факти, ілюстрації, згадуючи імена видатних і непересічних особистостей, з якими безпосередньо пов’язане становлення університету та його 120-річна біографія.

 

     Звертаючись до молоді, ректор Станіслав Ніколаєнко наголосив на необхідності навчатися, бо тільки справжнє навчання дасть необхідний для особистісного і професійного зростання інтелектуальний багаж. До речі, саме із рівнем освіченості тісно корелюється дохід. Ті, хто мають вищу освіту, мають набагато більше переваг порівняно із своїми колегами, які не навчаються.

 

     А який стан речей із учінням у наших студентів? За результатами зимової сесії середня академічна успішність по окремих факультетах, кількість відрахованих заставляє задуматись усіх і в першу чергу студактив та старост: що кожен зробив для того, аби уникнути таких непоодиноких прикростей? Крім того, Станіслав Ніколаєнко підняв кричущу проблему недбайливого ставлення студентів до університетського майна. Адже виконаний чималий обсяг капітальних і поточних ремонтних робіт (які й тривають по багатьох об’єктах і тепер), вкладені в поліпшення матеріально-технічної бази кошти, залучення спонсорської і благодійницької допомоги відомих випускників – все це заради однієї високої місії: щоб кожен студент здобув якісну освіту. Але це можливо тільки тоді, коли студент іде назустріч знанням. Звертаючись до старост, ректор зауважив, що той, хто не визнає суспільних правил поведінки, культури і моралі, тому не місце в національному університеті.

 

     Також Станіслав Ніколаєнко повідомив про прийняття двох державних документів, в яких йдеться про відзначення 120-ї річниці НУБіП на державному рівні, та представив програму святкових і офіційних заходів з цієї нагоди.

 

     Представниця студентського самоврядування університету Євгенія Дошка ознайомила старост із змінами до академічного рейтингу, який впливає на призначення стипендій студентам. Крім балів за виконані види робіт, тепер введені штрафні бали. Наприклад, за неявку голови студентської організації факультету чи ради гуртожитку на збори, підкреслила доповідачка, вони можуть відмінусовуватися, теж саме і у випадку відмови від участі у різних заходах. З’явився і новий блок, що стосується проведення профорієнтаційної роботи. Так, за залучення абітурієнтів до участі в олімпіаді, підготовчих курсів вступу на бакалаврат чи магістратуру студент може отримати до 10 балів.

     Потому студент факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Олександр і його колега з факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Максим презентували ідею настільної гри – «Корпорація НУБіП». Згодом планується провести відповідний турнір серед студентства університету.

     Свої запитання, що стосувалися того ж таки академічного рейтингу, олімпіади для вступників, зміни постачальника інтернету, адресували ректору та доповідачам старости факультетів ветеринарної медицини, агробіологічного, інформаційних технологій.

     Завершуючи зустріч, ректор Станіслав Ніколаєнко озвучив завдання, що стоять перед студентськими лідерами. Зокрема, проінформувати академічні групи про результати сьогоднішнього заходу, підготуватись до відзначення Дня народження університету, взяти ініціативу на себе з наведення ладу, порядку у приміщеннях і студентських помешканнях. А також старанно навчатися, бо саме від студентів залежить майбутнє університету, а їхні успіхи – то найкраща профорієнтація. Ще одне завдання для кожного старости – залучити по одному школяру на олімпіаду для вступників.

Ольга Наконечна

 

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook