Перша виїзна нарада з планування: робота факультету інформаційних технологій, 120-річчя університету і посилення уваги до наукової роботи

2 березня 2018 року

     Перша виїзна нарада з планування у цьому році припала на березень і пройшла під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка на факультеті інформаційних технологій. Тому цілком логічно, що розпочала її декан Олена Глазунова, яка коротко представила факультет і провела екскурсію навчальними класами (тут їх наразі 10) та лабораторіями – комп’ютерної схемотехніки, комп’ютерних систем екологічного моніторингу, інформаційних систем і технологій, моделювання і прогнозування, «Apple Центр» і CISCO academia (загалом же до послуг студентів їх 12).

     Побувавши на заняттях, Станіслав Ніколаєнко висловив колективу факультету подяку за помітний крок у зміцнення матеріально-технічної бази. Є помітні успіхи і у роботі з роботодавцями. А потім власне розпочалася робота за порядком денним.

     Ректор поінформував про вже підписане розпорядження Кабінету Міністрів України, за яким 120-річний ювілей університету святкуватимуть на державному рівні. Завдяки цьому документу можна вирішити ряд нагальних проблем життєдіяльності, починаючи від вирішення питань пов’язаних з енергозбереженням, і до житлових – будівництва житлового будинку і нового гуртожитку.

     На трьох серйозних питаннях спинився перший проректор Ігор Ібатуллін. Зокрема, мова йшла про стан справ у докторантурі у світлі нових вимог Кабміну (зараз докторантуру в університеті закінчують 20 осіб), перелік наукових фахових видань та атестацію наукових кадрів вищої кваліфікації. А першочерговим завданням є формування бази даних вчених університету, які мають публікації у міжнародних наукометричних базах. Слід посилити якісні вимоги до наукових проектів, які подає університет.

    Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша говорив про навчальні і культурно-мистецькі заходи. Серед них – необхідність проведення електронного оцінювання залишкових знань бакалаврів 4-х курсів, завершення формування бази робочих навчальних планів на 2018/2019 н.р., формування та передача в МОН проектних показників держзамовлення на прийом та випуск фахівців у 2018 році. Також необхідно забезпечити успішне проведення І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади на 2017/2018 н.р. з навчальних дисциплін і спеціальностей та ІІ Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація». День відкритих дверей для учнів, запланований на 29 березня, а для випускників коледжів і технікумів – на початок квітня. Передбачені також літературний вечір творчості Тараса Шевченка, 28-ма спартакіада «Здоров’я» серед наукових, науково-педагогічних працівників та аспірантів тощо.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук підняв питання оплати за навчання та проживання у гуртожитках. А в плані підготовки до святкування 120-річчя НУБіП деканати і директорати на своєму мають бути уважними до визначення кандидатур гостей.

     Березень обіцяє бути напруженим і у господарському плані, зауважив проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. З потеплінням розпочнеться активна фаза ремонтних робіт у гуртожитках і навчальних корпусах, забезпечення їх меблями власного виробництва, обрізка дерев.

     Підбиваючи підсумки, Станіслав Ніколаєнко підкреслив необхідність посилення виховної роботи серед студентів, організації безкоштовних англомовних спеціалізованих курсів, увагу до залучення студентів на навчання в університет (варто подумати над преміювання людей, які активно приводять до університету нових абітурієнтів), вкотре звернув увагу на енергозбереження (особливо в світлі останніх подій).

     Розглядалися й інші питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook