До питання активізації діяльності органів студентського самоврядування: пройшло навчання-тренінг для студактиву

9 лютого 2018 року

     6 та 7 лютого в актовій залі гуртожитку №10 пройшло навчання-тренінг для студентського активу університету «Активізація діяльності органів студентського самоврядування», на якому були присутні представники активу студентських організацій та студентських профбюро факультетів агробіологічного, економічного, тваринництва та водних біоресурсів, харчових технологій та управління якістю продуктів АПК і ННІ лісового і садово-паркового господарства та студентські ради гуртожитків № 1, 2, 10, 11.

     Перший день розпочав проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який провів лекцію-бесіду на тему підвищення рівня мотивування «невмотивованих» студентів університету згідно загального рейтингу успішності їх факультетів. Та наголосив на необхідності дотримання правил нарахування рейтингових балів і залучення студентів до активного спортивного та культурно-мистецького життя університету.

     Про правові та організаційні аспекти діяльності студентського самоврядування вишів інформувала начальник відділу виховної роботи та студентських справ Катерина Довгань.

     Ще одну лекцію – з приводу структури та формування органів студентського самоуправління, їхньої діяльності та планування роботи СО та СР, процес документообігу – прочитав голова профспілкової організації студентів та аспірантів Олексій Муравський. Після чого було найцікавіше – застосування цих знань на практиці: студенти розділились на 4 міні-групи, кожна з яких отримала завдання описати та презентувати етапи організації певного свята. Після чого студенти-учасники тренінгу отримали солодкі призи та влучні поради.

     Другий день навчання-тренінгу теж розпочався з лекції. Про вплив органів студентського самоврядування на організацію навчального процесу і якість освіти з студентським активом говорили начальник навчального відділу Оксана Зазимко та голова Студентської організації університету Катерина Дювенжи. А завідувач кафедри соціальної роботи та психології Віталій Шмаргун провів майстер-клас з ораторського мистецтва або тайм-менеджменту.

     Завершився день теж тренінгом. Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Віталій Коваленко разом з Катериною Дювенжи поділили студентів на міні-групи та розглянули питання діяльності ОСС: положення про ОСС, організація виборів ОСС тощо.

     Дякуємо усім за позитивну атмосферу, змістовні лекції, цікаві практичні тренінги та неймовірні майстер-класи.

Анастасія Стародуб,
фахівець відділу виховної роботи та студентських справ

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook