Комплексні практичні заняття майбутніх офіцерів запасу завершилися успішно

3 лютого 2018 року

     Перший суботній день лютого у Голосієві пройшов під канонаду. Стрілянина, вибухи боєприпасів, спалахи світлових гранат, аудіосупровід – все це забезпечувало максимально достовірну імітацію бою, що «точився» на території кафедри військової підготовки.
     Так проходила завершальна частина – комплексне контрольне заняття «Дії особового складу в ході бою в складі бойової» – комплексних практичних занять з вивчення курсу первинної військово-професійної підготовки для студентів, які навчаються тут за програмою підготовки офіцерів запасу за всіма військово-обліковими спеціальностями, говорить завідувач кафедри Анатолій Есаулов. Своєрідний «курс молодого бійця». При плануванні ми врахували і методичні рекомендації, розроблені з врахуванням досвіду ведення бойових дій в зоні АТО, зокрема взимку.

     Все це мало на меті перевірити вміння майбутніх офіцерів запасу, отримані у ході згаданих практичних занять. Їх наші студенти демонстрували на психологічній полосі на території кафедри. Вона включала шість ділянок: зміну основної бойової позиції на запасну, доставка боєприпасів (переповзанням, перенесенням), зміну вогневої позиції, дії бойової групи за відповідними сигналами, заняття з тактичної медицини, зокрема надання первинної медичної допомоги тощо.
     За перебігом подій уважно спостерігав ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який постійно приділяє велику увагу військово-патріотичному вихованню студентської молоді. Знайомлячись з підсумковими результатами навчань, очільник вишу поспілкувався з керівництвом кафедри, поцікавився буднями і проблемами колективу. Тож і не дивно, за такої підтримки ректорату кафедра військової підготовки НУБіП залишається однією з найкращих в країні.

     Фотозвіт:
 

 

    

Валентин Обрамбальський

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook