Зустріч з представниками вінницьких шкільних лісництв

6 грудня 2017 року

В Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства 5 грудня 2017 року пройшла презентаційна зустріч викладачів Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства з випускниками загальноосвітніх шкіл та представниками учнівських лісництв Вінницької області.

Зустріч відкрив Анатолій Омелянович Бондар, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, доктор сільськогосподарських наук, професор, заслужений лісівник України. Він представив директора Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства, доктора сільськогосподарських наук, професора Петра Івановича Лакиду та Олександра Петровича Балу, викладача Інституту, кандидата сільськогосподарських наук, доцента.

А.О. Бондар підкреслив, що благородний обов’язок лісівників – вирощувати ліси майбутнього і виховувати підростаюче покоління, патріотів і майбутніх громадян України. У цій важливій державній справі лісівники Вінниччини активно співпрацюють з педагогами області, батьками, які також були присутні на цій зустрічі.

Анатолій Бондар презентував обласне управління лісового та мисливського господарства, ознайомив присутніх з 99-річною історією управління, розповів про успішну роботу 38 лісівничих еколого-просвітницьких центрів, 44 учнівських лісництв, ознайомив з професією лісівника.

Петро Іванович Лакида наголосив, що життя підтверджує необхідність таких зустрічей, правильність обраного лісівниками шляху в питаннях виховання патріотів України, які вже вирощують і бережуть ліси нашої держави. А дехто з присутніх уже визначився зі своїм життєвим вибором: він стане лісівником! Тому справді всі мають велику потребу в отриманні повної інформації про лісівничі  навчальні заклади, про благородну професію лісівника. Він детально ознайомив учасників зустрічі з цікавою інформацією про Національний університет біоресурсів і природокористування України та презентував рекламний відеоролик про університет. Доцент Бала Олександр Петрович більш детально розповів про Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства.

Випускники загальноосвітніх шкіл області, вчителі та батьки поставили виступаючим чимало запитань, на які отримали вичерпні відповіді.

Учасники зустрічі підкреслили, що лісівники й освітяни роблять разом велику справу для виховання у громадян України високої культури поведінки, бережливого ставлення до лісу, природи.

Щирі слова вдячності лісівникам за співпрацю та підтримку висловила у своєму виступі директор школи Інна Василівна Сташко.

О.П.Бала, докторант кафедри лісового менеджменту

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook