1 грудня на економічному факультеті пройшов тематичний захід присвячений Дню Збройних Сил України.

1 грудня 2017 року

     Загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців давно заслужило всенародну повагу і шану з боку офіційних державних структур усіх рівнів. Цей День приурочений до дати прийняття Закону незалежної України від 6-го грудня 1991-го року «Про Збройні Сили України». Саме свято - День Збройних Сил України було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня № 3528-XII.
    В 10 навчальному корпусі зібралися студенти 2-4 курсів. Даний захід організовували заступники декана економічного факультету Олег Криворот та Віталій Нагорний, Анатолій Шиш,  також були присутні почесні гості,- професор кафедри військової підготовки, полковник Коваленко Сергій Дмитрович зі студентами економічного факультету 3 курсу 2 групи Ткачуком Назаром і Безверхою Дар`єю, які навчаються на військовій кафедрі.

  

Тематичний захід відкрив Олег Григорович декламуванням авторських віршів.

Я хочу привітати усіх друзів,
Хто святом цим армійським дорожить,
Кому колись в Радянському Союзі,
В різних військах доводилось служить!
Два роки сухопутнім,три на морі,
Присяга,кмб,закон “дідів”,
Онучі,мозолі,сотні історій,
Надійних й тих хто зрадив у біді!
До кухні ближче і подалі командирів,
Свистіли вечорами кулаки,
Траплялись слабаки і дезертири,
Та переважна більшість справжні козаки!
У “ленкімнаті”б нам зібратися у крузі,
Згадати що прийшлося пережить,
Щиро вітаю всіх армійських друзів,
З ким довелося в Харкові служить!

    Далі прийшла черга переглянути досить цікаві короткометражні фільми. Нині на збройні сили покладена священна місія – боронити рідну землю і забезпечувати мирне життя свого народу. Сьогодні у лавах української армії відбуваються позитивні зміни. Такі ж зміни відбуваються і в психології українських воїнів. Патріотизм, самовідданість, мужність, стійкість, сміливість, бажання стояти до кінця за кожен клаптик рідної землі – риси, які характеризують сучасне українське військо.
   Далі виступив перед аудиторією полковник Коваленко С.Д. Українські воїни шаленими темпами відроджують славні традиції княжих дружин Русі, Запорізьких козаків, воїнів повстанських армій, які протягом тисячоліть нарощували бойову славу України. Саме тому український воїн-захисник є найбільшим предметом гордості в українському суспільстві, адже свою місію вони виконують з честю а народ відповідає на це любов’ю та пошаною.


  Студенти кафедри військової підготовки розказали що на кафедрі військової підготовки викладають висококваліфіковані фахівці, серед яких є учасники бойових дій. Задля виконання завдань, на кафедрі проводиться навчальна і методична робота, а також наукова і науково-технічна діяльність.
   Безпосередньо навчальний процес проходить у формі лекцій, лабораторних, тактичних, практичних та семінарських занять, групових вправ,тактичних навчань тощо.

 

   Далі наступила хвилююча мить вшанування хвилиною мовчання пам’ять кращих українських синів та доньок, які в різні часові періоди становлення української держави відстоювали її право на незалежність, цілісність та суверенність.
Як завжди Олег Григорович в кінці подібних тематичних заходів подарував оптимістичного вірша:

Щастя багато не буває,
Душа від нього розквітає,
Стає в житті стійкішим грунт,
Хто злиться, настрою немає,
Навіть хвилину, - той втрачає,
Щасливих шістдесят секунд!
Боріться з новою добою,
За щастя із самим собою,
При всіх плюсах і мінусах,
Так щоб хотілось і любилось,
І по землі завжди ходилось,
Наче літаєш в небесах!

Віталій Нагорний,
заступник декана економічного факультету

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook