Профорієнтаційна робота на факультеті харчових технологій та управління якості продукції АПК

15 листопада 2017 року
Київська обл. Тетіївський р-н.

 

Як показала практика минулого року, хоч класи і невеликі у теперішніх сільських школах, але після проведення профорієнтації до НУБіП України вступило пів класа!

Професор Юрій Сухенко у період 3 8 листопада до 10 листопада 2017 р. провів профорієнтаційну роботу у ЗОШ І –ІІІ ступенів Тетіївського району, Київської області щодо вступу випускників  до НУБіП України. 

1. П’ятигірській – 9 випускників.

 

2. Тетіївській – 13 випускників.

 
 

3. Кашперівській – 15 випускників.

4. Денихівській – 15 випускників (з них 2 – Гончарук П.Ф. і Мельник В.В. вступили на підготовчі курси НУБіП) 

5. Стадницькій – 7 випускників.

 

 

6. Тетіївській № 1 – 10 випускників.

 

7. Тетіївській № 1  – 9 випускників.

Учні шкіл з увагою вислухали завідувача кафедрипроцесів і обладнання переробки продукції АПК, доктора технічних наук, професора Юрія Сухенка. Живо реагували на пропозицію щодо вступу і записалися на відвідування дня відкритих дверей в НУБіП України.

Живе спілкування викладачів з учнями шкіл дає позитивний і досить ефективні результати. Наприклад, за результатами минулорічного спілкування завідувачів кафедри факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Юрія Сухенка та Владислава Сухенка з випускниками П’ятигірської ЗОШ І –ІІІ ступенів до НУБіП вступили 4 особи (Животівська Ю.О., Литок В.В., Попович Д.Ю., Хархан Л.В.) і 1 до Боярського коледжу екології і природних ресурсів (Івасик В.О.). А у випускному класі було всього 12 учнів. Тобто це половина класу!

Контингент абітурієнтів можна було б значно збільшити, якби НУБіП спромігся виділити транспортні засоби  для перевезення 80 учнів зі шкіл Тетіївського району на День відкритих дверей.

З пропозицій щодо покращення профорієнтаційної роботи на факультетах то варто було б долучити профорієнтаційну роботу до рейтингу викладачів, що в свою чергу слугуватиме додатковим стимулом для НПП НУБіП України.

 

Володимир Василів,
доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook