Запрошуємо на навчання за МІЖНАРОДНОЮ МАГІСТЕРСЬКОЮ ПРОГРАМОЮ "Адміністративний менеджмент" (International Master Program Agrarmanagement)

Факультет аграрного менеджменту

Міжнародна магістерська програма НУБіП України та УПН Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина) «Адміністративний менеджмент» була започаткована НУБіП України спільно з Університетом прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина) ще у 1998 році з участі наших студентів в практичних програмах німецького університету. В 2002 році в НУБіП України відбувся перший набір на магістерську програму «Адміністративний менеджмент», яка орієнтована на вирішення проблем і завдань українського сільського господарства із застосуванням багатого досвіду економічного розвитку країн Західної Європи та з використанням новітніх технологій освіти. 

Мета програми «Адміністративний менеджмент» – підготовка нового покоління керівників, здатних комплексно розв’язувати складні економічні задачі, розробляти успішні стратегії розвитку бізнесу, формувати команду професіоналів та ефективно використовувати найсучасніші бізнес-технології.

 

Буклет для завантаження - формат pdf

Навчаючись за програмою «Адміністративний менеджмент», майбутні аграрні спеціалісти, залежно від спеціалізації попереднього навчання, набувають здатності вирішувати завдання за наступними напрямками:

1. Сільськогосподарське виробництво (управління великими сільськогосподарськими підприємствами та фермерськими господарствами).
2. Підвищення кваліфікації та дорадництво у аграрній сфері (консультування підприємств, підвищення кваліфікації фахівців).
3. Планування, впровадження і оцінка аграрних проектів та спільних підприємств (створення концепцій і планування суспільних та приватних проектів в аграрному секторі на національному й міжнародному рівнях, оцінка проектів для окремих підприємств і фермерських господарств; координація здійснення проектів).
4. Торгівля і послуги (внутрішня і зовнішня аграрна торгівля; аграрний маркетинг; різноманітні види досліджень ринків та ціноутворення, аудиторські і бухгалтерські фірми, податкове консультування, банки і страхові компанії; дорадництво щодо продажу і вибору продукту у сферах агробізнесу: захист рослин, корми, мінеральні добрива, сільськогосподарська техніка, різноманітні галузі харчової промисловості).
5. Управління у галузях сільського господарства (організація і проведення державних програм підтримки аграрного сектора економіки, розробка концепцій і проведення аграрно-політичних заходів, співпраця з іноземними компаніями і організаціями).
6. Наукові дослідження в аграрній сфері (планування, проведення і оцінка науково-дослідних проектів щодо емпіричних економічних та соціальних досліджень у сільському господарстві, а також оцінка виробничо-технічних проектів з економічної та аграрно-політичної точки зору).

Умовою вступу на програму є успішне закінчення одного з вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації з присвоєнням ОС «Бакалавр» або «Спеціаліст» або «Магістр» будь-якої спеціальності. Абітурієнти складають вступні іспити відповідно до Правил прийлому.

Після успішного закінчення магістерської програми випускники НУБіП України отримують диплом державного зразка з присвоєнням кваліфікації «Магістр з менеджменту; менеджер (управитель) з адміністративної діяльності, а також відповідний Сертифікат Університету Вайєнштефан-Тріздорф.

Студенти, які навчаються за магістерською програмою НУБіП України чи УПН Вайєнштефан-Тріздорф, отримують магістерські дипломи обох університетів за умови, якщо ними були виконані відповідні вимоги до навчального процесу та здачі іспитів, другий або третій навчальні семестри проведено в партнерському ВНЗ, і отримана загальна оцінка не нижче «задовільно».

Відмітними особливостями Міжнародного магістерського курсу «Адміністративний менеджмент» є його зорієнтованість на реалії українського агробізнесу, комбінування теоретичної підготовки і розвитку практичних навичок у студентів; задіяність у навчальному процесі висококваліфікованого україно- й німецькомовного професорсько-викладацького складу; проведення фахових блок-семінарів для студентів і викладачів курсу за дисциплінами: «Виробнича економіка», «Бізнес-менеджмент», «Організація планування підприємництва», «Стратегії аграрного маркетингу», «Ділова гра», «Аграрна політика», «Управлінське консультування», «Кількісні методи прийняття управлінських рішень», «Стратегічний менеджмент» тощо; сприяння у працевлаштуванні та успішному розвитку кар’єри випускників.

Практичний семестр навчання проводиться на сільськогосподарських підприємствах та доповнюється супроводжуючими заняттями і курсами в університеті. Університет прикладних наук Вайєнштефан щорічно надає нашим студентам місця для проходження практики в Німеччині. Випускники практичного навчального семестру мають можливість продовжувати навчання в Німеччині або в НУБіП України, чи будь-якому іншому партнерському університеті.
Якість навчального процесу неодноразово підтверджена і високо оцінена керівниками проекту Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф.

Історична довідка:
3 1991 р. – керівник проекту в Німеччині проф. Г.Штрьобель
З 2010 р. - керівник проекту в Німеччині проф. Р.Шлаудерер
З 1996 р – практикантська програма з НУБіП України (тоді-НАУУ)
1998 р. – створення Міжнародного магістерського курсу Business Administration in Agriculture
2001 р. – підписання Угоди про співпрацю та створення спільної магістерської програми «Адміністративний менеджмент»
2003 р. – програма акредитована в Україні і Німеччині
2005 р. – підписується «Угода про видачу подвійних дипломів»
2008 р. – магістерська програма увійшла в 10-ку кращих міжнародних магістерських програм Німеччини
2014, 2019 рр. – програма пройшла акредитацію в Україні
2016, 2022 рр. – програма пройшла акредитацію європейською акредитаційною комісією ACQUIN

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook