Доступ до SCOPUS та Web of Science

 З листопада 2017 року в НУБіП України відкрито доступ до наукометричної та універсальної реферативної бази даних SCOPUS видавництва Elsevier. Доступ здійснюється з локальної мережі університету за посиланням https://www.scopus.com

   Scopus – це реферативна та наукометрична база рецензованої літератури та перевірених веб-джерел. Пошукова система використовує програмні засоби для відстеження, аналізу та візуалізації досліджень. База даних SCOPUS індексує близько 22000 назв різних видань (серед яких 55 українських) від більш ніж 5000 видавництв.
   SCOPUS надає своїм користувачам можливість отримати результати тематичного пошуку з однієї платформи зі зручним інтерфейсом, відслідкувати свій рейтинг в SCOPUS (цитування власних публікацій; індекс Гірша) та інше.
 

 

Нашому університету відкрито доступ до однієї із найбільших наукометричних баз даних Web of Science

Web of Science (WoS) – це реферативна наукометрична база даних наукових публікацій , що пропонує доступ до бібліографічних даних наукових статей з престижних періодичних видань, книг та матеріалів наукових конференцій із зазначенням реальної цитованості цих матеріалів. Таким чином, користувач в змозі негайно отримати уяву щодо актуальності тієї чи іншої роботи та її впливу на наукову спільноту.
 
Web of Science дозволяє організовувати пошук за ключовими словами, за окремим автором і за організацією (університетом), підключаючи при цьому потужний апарат аналізу знайдених результатів. Результат пошуку за цими критеріями дозволяє оцінити загальну кількість публікацій, кількість цитувань, h-індекс та інші показники.
 Доступ до Web of Science лише з локальної мережі університету за адресою: http://webofscience.com/
 
 
  

Science Direct

Університет отримав доступ до повнотекстових ресурсів (електронних книг) бази даних Science Direct.

Це одна з найбільших онлайн колекцій опублікованих наукових досліджень. Належить голландському видавництву Elsevier. Колекція містить майже 12 мільйонів елементів контенту з більш ніж 3500 журналів і понад 34000 електронних книг, довідників, наукових збірників. На основі Science Direct у 2002 році було створено базу даних Scopus.
Статті згруповано в чотири основні розділи: фізичні і технічні науки, природничі науки, медичні науки та соціальні і гуманітарні науки. Анотації більшості статей знаходяться у вільному доступі.

 

 

До уваги науковців університету. За сприяння МОН України у межах проєкту Research4Life українські вчені отримали доступ до електронних ресурсів провідних видавництв світу. Доступ надано до кінця 2025 року.
Коротко про Research4Life. Це проєкт, який організовано у форматі державно-приватного партнерства Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), Програмою ООН із навколишнього середовища (ЮНЕП), Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ), Міжнародною організацією праці (МОП), Корнельським і Єльським університетами, а також Міжнародною асоціацією науково-технічних і медичних видавців.

Платформа Research4Life містить п’ять основних колекцій, а саме

  • HINARI – одна з найбільших у світі колекцій біомедичної та медичної літератури.
  • AGORA – це видатна колекція цифрових бібліотек у галузі харчування та сільського господарства.
  • ARDI – надає доступ до науково-технічної інформації.
  • GOALI – зосереджується на праві та соціальних науках, в тому числі політику, економіку, філософію, історію тощо.
  • OARE – збирає інформаційні ресурси про навколишнє середовище, включаючи екологію, географію, енергетику тощо.

   Тож, шановні науковці, якщо вас зацікавила ця інформація, пишіть нам на електронні адреси: [email protected], [email protected]. Бібліотекарки надішлють на вашу електронну адресу листа з зазначеним логіном та паролем для входу до бази даних Research4Life

 

    З лютого 2023 року в НУБіП України відкрито доступ до цифрової бібліотеки ACM Digital Library.
 Цифрова бібліотека ACM (Association for Computing Machinery)– це платформа для досліджень, що зосереджена виключно на галузі     обчислювальної техніки, яка містить повнотекстову колекцію всіх публікацій ACM, включаючи журнали,   матеріали конференцій, технічні журнали, інформаційні бюлетені та книги.
  • Ресурси ACM Digital Library будуть доступні в локальній мережі університету до 31.12.2024 р.
 • Для налаштування віддаленого доступу необхідно буде створити обліковий запис на платформі в   локальній мережі університету.
   Також проєктом передбачено умови публікації статей в журналах відкритого доступу видавництва ACM для авторів із країн-учасників проєкту EIFL – вони не сплачують збори за обробку статей (APC) при публікації у відкритому доступі в одному з понад 70 журналів ACM та збірниках матеріалів конференцій.
Доступ здійснюється з локальної мережі університету за посиланням https://dl.acm.org/


  Відкрито ліцезійний доступ доступ до ресурсів видавництва Кембриджського університету Cambridge University Press , а це доступ до понад 700 підручників та понад 1000 наукових журналів для закладів вищої освітим з різних галузей знань, а саме: з інженерії, комп’ютерних наук, математики, економіки, фізики, соціології, філософії, історії, лінгвістики тощо.
Cambridge University Press – університетське видавництво, що входить до складу Кембриджського університету в Англії та засноване у 1534 році Генріхом VIII Тюдором.
Безкоштовний доступ триватиме до 31.12.2024 року з локальної мережі університету за посиланням https://www.cambridge.org/core/.

 

 

   Відкрито ліцезійний доступ до видавництва Британського Інституту фізики надає доступ науковцям до понад 100 назв наукових журналів з фізики, матеріалознавства, біонауках, астрономії та астрофізики, науках про навколишнє середовище, математики та освіти.
Безкоштовний доступ триватиме до 31.12.2025 року з локальної мережі університету за посиланням https://iopscience.iop.org/.

 

 

   

   До 31 грудня 2024 року в НУБіП України відкрито ліцензійний доступ до журналів видавництва Oxford University Publishing.

Oxford University Publishing – найбільше університетське видавництво у світі, що входить до складу Оксфордського університету у Великій Британії.
Колекція Oxford University Publishing (https://academic.oup.com/journals?login=true) включає понад 500 журналів з різних предметних галузей, а саме:

  • мистецтво та гуманітарні науки
  • медицина та охорона здоров’я
  • наука та математика
  • право
  • соціальні науки

Повний перелік журналів Oxford University Publishing доступний за посиланням (https://academic.oup.com/journals/pages/journals_a_to_z)
Доступ здійснюється з локальної мережі університету за посиланням (https://academic.oup.com/journals?login=true)

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook