Профорієнтаційна робота студентів групи ФілА-17002б

25 жовтня 2017, 9:28

Вибір професії сьогодні все міцніше пов’язується з таким поняттям, як «профорієнтація». Саме профорієнтація має ставити знак рівності між життєвими прагненнями молоді й суспільними потребами в трудових ресурсах на ринку праці. 

Метою профорієнтаційної роботи є допомога учневі у виборі сфери діяльності, а в ній професії, яка б відповідала його здібностям і можливостям, сприяла розвитку професійних нахилів та інтересів.

Найефективніша профорієнтаційна робота, на наш погляд, − це профорієнтація з метою залучення студентів. Так студенти 1 курсу групи ФілА-17002б Атаманчук Анастасія, Война-Кім Микита, Жиленкова Маргарита за дорученням куратора Мишак Олени відвідали свої рідні школи з метою ознайомлення учнів старших класів з гуманітарно-педагогічним факультетом Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Студент Война-Кім Микита відвідав загально освітню школу № 1 м. Славутич.  Провів бесіду з учнями 11 класу, під час якої розповів про НУБІП України, про історію створення гуманітарно-педагогічного факультету.

Учні дізналися корисну інформацію про спеціальності факультету, а саме: "Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії", "Професійна освіта", "Філологія", "Психологія", "Соціальна робота", "Журналістика".

Неабияку зацікавленість старшокласників викликала інформація про спеціальність «Філологія», тому що вважають її цікавою і багатогранною. Адже можна працювати як перекладачем, так і викладачем у вищому, або середньому навчальному закладі.

Студент показав відеоролик та презентував учням буклети про гуманітарно-педагогічний факультет. Учні зацікавились отриманою інформацією і активно ставили запитання.

Жиленкова Маргарита провела профорієнтаційну роботу з учнями в Здорівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Студентка повідомила про те, що наш університет знаходиться у мальовничому Голосіївському парку, що позитивно впливає на стан здоров'я і настрій студентів. Високу оцінку студентка дала викладацькому колективу, який є кваліфікованим і чуйним, завжди готовим допомогти своїм підопічним.

Під час зустрічі студентка розповіла майбутнім абітурієнтам не тільки про умови вступу, а і про широкі перспективи навчання в НУБіП України, а особливо на гуманітарно-педагогічному факультеті.

Атаманчук Анастасія відвідала учнів гімназії міжнародних відносин № 323 міста Києва, щоб допомогти їм у нелегкому виборі майбутнього навчального закладу та спеціальності.

 

 

Беззаперечний інтерес викликала інформація про можливість гуманітарно-педагогічного факультету щодо навчання студентів у Поморській академії (м. Слупськ, Польща) та можливість здобувати фах в НУБіП України за системою подвійних дипломів. Зацікавило також інформація про якість освіти, викладацький склад, одночасне вивчення декількох іноземних мов, цікаве і насичене культурне життя студентів.

Майбутніх абітурієнтів зацікавила  інформація про університет НУБІП. Можливо, їх вибір паде саме на гуманітарно-педагогічний факультет, де ми будемо раді їх вітати. 

  

 

                                                                  Студенти групи ФілА-17002б

                                                                  Война-Кім Микита,

                                                                  Жиленкова Маргарита,

                                                                  Атаманчук Анастасія

                                                                  Куратор групи ФілА-17002б

                                                                  Мишак Олена

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook