Науковці НУБіП взяли участь у XV з’їзді Товариства мікробіологів України ім. С.М. Виноградського

22 вересня 2017 року

     З 11 по 15 вересня 2017 р. на базі Одеського національного університету імені І.І. Мечникова пройшов XV з’їзд Товариства мікробіологів України ім. С.М. Виноградського, який зібрав півтисячі науковців з України, Великої Британії, Італії, Лівії, Азербайджану, Казахстану, Молдови.
     Наш університет на ньому представляли завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Микола Патика (якого одноголосно обрали віце-президентом товариства), доктори наук Тетяна Патика, Оксана Яблонська, кандидати наук та аспіранти Олександр Колодяжний, Катерина Шаванова, Ольга Бойко, Юлія Коломієць, Наталія Нестерова, Володимир Іллєнко, Олена Паренюк, Мідія Кіроянц, Неля Шпирка, Юлія Рубан.

 

    З’їзд відкрив президент Товариства мікробіологів України академік НАН України Валентин Підгорський, який звернув особливу увагу на наукові дослідження з фундаментальних та прикладних проблем в галузі мікробіології та біотехнології аграрної сфери.

    Микола Патика представив проблемну наукову доповідь з напряму розвитку сучасних досліджень, пов’язаних з агроекологічною інженерією в біоконтролі ризосфери рослин та формуванні здоровʼя ґрунту. А Олександр Колодяжний на секційних засіданнях говорив про вплив органічної речовини на біоценотичне формування філотипової структури метагеному прокаріот ґрунту. І за цю роботу був нагороджений дипломом за кращу доповідь серед молодих дослідників та премією. Активну дискусію серед колег з Молдови, Італії та наукових установ НАН України викликала і доповідь Олени Паренюк «Bioinformatic approach to analyzing microbiomes of extreme environments».

     У межах з’їзду Катерина Шаванова та Олена Паренюк взяли участь в інформаційному дні «Програми Горизонт 2020 та COSME для МСП як фінансовий інструмент підтримки інноваційного бізнесу». Вони мали змогу поставити питання та надати проектні пропозиції до аналізу експертам, які мають досвід у підготовці та оцінці проектних пропозицій для програми «Горизонт 2020».

     При підведенні підсумків роботи з’їзду НУБіП України отримав високу честь вперше за майже шістдесят років приймати наступний з’їзд Товариства мікробіологів України.

Ірина Білоус

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook