Кафедра аграрного консалтингу та сервісу провела курси підвищення кваліфікації з сільського зеленого туризму

18 квітня 2017 року
НУБіП України

 

 

     За ініціативи Департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської облдержадміністрації на кафедрі аграрного консалтингу та сервісу пройшли курси підвищення кваліфікації з сільського зеленого туризму для представників місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, державних та громадських організацій, власників особистих селянських та фермерських господарств. Особливо активними їх учасниками стали представники Сквирського, Володарського та Рокитнянського районів Київської області.

       Відповідно до програми слухачі ознайомилися з актуальними питаннями розвитку сільського зеленого туризму, його нормативно-правової бази та закордонним досвідом. Зацікавленість викликали питання про створення агрорекреаційних кластерів як складової сільського розвитку, особливості реформи місцевого самоврядування на селі, розвиток апітуризму, а також про нову бакалаврську програму, відкриту в НУБіП України за спеціальністю «Туризм»

  

     У рамках курсів також організовано екскурсії до музею етнічної культури «Хата Савки» – місця, де пізнають справжню українську культуру у невимушеному форматі, ботанічного саду нашого університету, а також Музею лікарських рослин, де гостей як завжди радо зустрів його засновник Володимир Біленко.

  

       Курси пройшли в дружній та діловій атмосфері, де і слухачі, і викладачі взаємно збагатили один одного. Відчувалась щира зацікавленість інформацією про подальші можливості розвитку сільського туризму. 

       Особливо хочеться відмітити активну участь у курсах власника відомого на Київщині розплідника декоративних рослин Андрія Войтко, талановитого ландшафтного дизайнера Наталію Горєлову, керівника ГО «Володарська Січ» Сергія Шкуренка, бізнесменів, голів селищних рад, діячів музейної справи та ін. Особлива подяка за організацію курсів – представнику Департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської облдержадміністрації Вікторії Данілець.

Олена Локутова,
доцент кафедри аграрного 
консалтингу там сервісу
 

 

 

 

    

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook