День відкритих дверей для випускників коледжів і технікумів на факультеті

12 квітня 2017 року

12 квітня 2017 року факультет захисту рослин, біотехнологій та екології відкрив свої двері для випускників коледжів та технікумів.

Декан факультету професор Доля Микола Миколайович ознайомив майбутніх студентів зі структурою факультету, розповів про  навчальний, науковий, виховний  процес та представив науково-педагогічний колектив.

Для гостей була проведена оглядова екскурсія за участю бакалаврів, магістрів, аспірантів та викладачів із наданням консультацій майбутнім абітурієнтам щодо актуальності високоякісної підготовки фахівців зі спеціальностей 202  «Захист і карантин рослин», 162 «Біотехнології та біоінженерія», 101 «Екологія».

Протягом зустрічі майбутніх абітурієнтів ознайомили з практичною роботою окремих навчальних та наукових лабораторій кафедр факультету.

 

 Про  новітні заходи захисту рослин  у сучасному сільському господарстві  розказали науково-педагогічні працівники кафедр ентомології та фітопатології.

 Завідувач кафедри  молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки, професор Стародуб М.Ф. представив роботу  лабораторії "Біосенсорики" з аналізом окремих досліджень, пов'язаних з рослинами. Зокрема, продемнстровано досягнення лабораторії в розробці сучасних методів експрес-діагностики фізіологічного стану рослин за допомогою біосенсорного засобу «Флоратест», що оцінює стан фотосинтетичного апарату та його функціональні можливості. Співробітники лабораторії розповіли про біологічну дію нано-часток і нано-композитів.

Про способи отримання безвірусних ягідних, овочевих, квіткових та декоративних рослин розповіли співробітники навчально – наукової лабораторії фітовірусології та біотехнології кафедри екобіотехнології та біорізноманіття.

            Молоді науковці проінформували про їхню роботу за кордоном в рамках міжнародних проектів України з країнами Євросоюзу: Франція, Швеція, Латвія, Литва, Польща, Італія.

 

Декан факультету захисту рослин,

біотехнологій та екології

М. Доля

Доцент кафедри загальної екології

 і безпеки життєдіяльності

Л. Соломенко

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook