Профорієнтаційна робота викладачів факультету землевпорядкування триває: Черкащина

27 березня 2017 року

     Сучасний ринок праці пропонує великий вибір професій. Якщо ж з класичними спеціальностями все зрозуміло, то з інженерними чи природничими галузями - дещо складно. Часом випускникам неможливо уявити усю багатогранність тієї чи іншої спеціальності. Тому профорієнтаційні заходи факультету землевпорядкування спрямовані на демонстрацію можливостей фахівця із геодезії та землеустрою.
     Цього разу декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков разом із старшим викладачем кафедри геодезії та картографії Іваном Опеньком провели профорієнтаційну роботу в м. Черкаси, зокрема в Черкаському фізико-математичному ліцеї та Черкаській спеціалізованій школі I-III ступенів № 17.

     Формат зустрічі дещо відрізнявся, адже після цікавої розповіді про можливості навчання в НУБіП України та на факультеті землевпорядкування учням було продемонстровано роботу сучасних геодезичних приладів (електронного тахеометра Leica), і вони власноруч змогли виконати геодезичні вимірювання. У багатьох це викликало значний інтерес.
     Декан факультету землевпорядкування зазначив, що це лише маленька частинка роботи інженера-землевпорядника, а галузь потребує фахівців нової генерації, саме таких і готують на факультеті землевпорядкування НУБіП України. Іван Опенько розповів про особливості вступної кампанії 2017 року, про перспективи навчання та паралельного міжнародного стажування студентів нашого вишу. Потому майбутні абітурієнти переглянули відеоролик про університет, отримали буклети і були запрошені на День відкритих дверей.
     Під час діалогу Владислав Сирман, Ярослав Щербатюк, Лілія Федоренко та інші випускники цікавилися можливостями працевлаштування за фахом землевпорядника, вартістю виконання топографо-геодезичних робіт, ефективністю застосування за кордоном знань, отриманих під час навчання на факультеті землевпорядкування.

     Керівництво та викладачі факультету землевпорядкування НУБіП України висловлюють вдячність директорові ліцею Плющаю Івану, заступнику директора з навчально-методичної роботи Бобковій Наталії, учителю-методисту Ридвану Володимиру та сподіваються на тривалу співпрацю.

     Наступною адресою профорієнтаційної роботи стало Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області. Виконувач обов'язків начальника управління Ольга Залога та її заступник Дмитро Мироненко отримали необхідну інформацію про особливості підготовки землевпорядників в НУБіП України. Крім того, керівництво управління пообіцяло цього року направити на навчання вступників, які після закінчення факультету землевпорядкування будуть працювати за фахом на Черкащині.

Наталія Мединська,
заступник декана
факультету землевпорядкування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook