КАФЕДРА ПАРАЗИТОЛОГІЇ ТА ТРОПІЧНОЇ ВЕТЕРИНАРІЇ ПРОВОДИТЬ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНУ РОБОТУ НА ВОЛИНІ

11 грудня 2016 року

Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість – одна з  найважливіших  умов відчуття життєвої повноцінності. Вибір навчального закладу, а згодом професії, значною мірою впливає на все наступне життя молодої людини. Тут не можна покладатися на випадковість, квапитися. Необхідне найсерйозніше ставлення до цієї проблеми.
Доцентом кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Пашкевич Іриною Юрієвною було проведено професійно-орієнтаційну роботу на Волині щодо вступу у 2017 році до Національного університету біоресурсів і природокористування України. З учнями 11 А та 11 Б класів Нововолинської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 6 була проведена бесіда, щодо особливостей навчання на факультеті ветеринарної медицини.

Нововолинська загальноосвітня школа I-III ступенів № 6 Нововолинської міської ради Волинської області
Пашкевич І. Ю. звернула увагу, що факультет ветеринарної медицини НУБіП України здійснює підготовку фахівців за напрямом “Ветеринарна медицина”. Нині навчання проводиться за освітніми ступенями “Бакалавр” та “Магістр”. Було озвучено, що факультет на сьогодні очолює професор, доктор біологічних наук, академік Національної академії аграрних наук України М. І. Цвіліховський.
Пашкевич І. Ю. наголосила, що при виборі професії ветеринарного лікаря, в першу чергу, необхідно керуватися любов’ю до тварин. Цю любов тварини відчувають і можуть терпляче переносити навіть болісні маніпуляції для збереження їх життя. Нею також було відмічено, що дипломовані ветеринарні лікарі мають широкий вибір і можливості працювати у спеціалізованих ветеринарних клініках і аптеках, науково-дослідних лабораторіях та інститутах, на підприємствах по переробці і реалізації продукції тваринного походження, зоомагазинах, зоопарках, цирках, на приватних фермах, клубах службового собаківництва та приватних компаніях, де розводять і утримують тварин. Також ці фахівці працюють у наглядових органах, що здійснюють контроль реалізації продуктів тваринництва на ринках і супермаркетах.
У ході спілкування було з’ясовано, що більшість учнів школи мають своїх домашніх улюбленців, а саме собак та котів.

Пашкевич І.Ю. наголошує про напрямки роботи ветеринарного лікаря
Пашкевич І. Ю. озвучила, що студенти факультету ветеринарної медицини мають можливість отримати подвійний диплом за міжнародними магістерськими програмами та проходити стажування у країнах Європи та США. Майбутні абітурієнти були ознайомлені також з можливостями вести активне та цікаве студентське життя за власними інтересами.
Учням 11 класів було роздано брошури щодо вступу в університет.  З керівництвом школи було заключено договір про співпрацю.
Пашкевич І. Ю. запросила потенційних вступників більш детально ознайомитись з умовами навчання на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України на сайті та «Дні відкритих дверей».

Запрошення учнів 11 А класу на «День відкритих дверей»

Запрошення учнів 11 Б класу на «День відкритих дверей»
В цілому професійно-орієнтаційна робота з учнями 11 А та 11 Б класів Нововолинської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 6 пройшла у дружній атмосфері. Учні проявляли зацікавленість щодо вступу до НУБіП України. Пашкевич І. Ю. побажала зробити правильний вибір та обрати таку професію, яка потрібна суспільству, тобто затребувана на ринку праці. І найголовніше – обрана професія має приносити радість, достаток, задоволення.
 


Сорока Наталія Михайлівна,
доктор ветеринарних наук, професор,
завідувач кафедри паразитології та
тропічної ветеринарії НУБіП України


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook