Малюк Микола Олексійович

Завідувач кафедри
Малюк Микола Олексійович

Тел.: (044) 267-88-68; (096) 214-99-31

Електронна пошта: [email protected]

   Народився 19.05.1973 р. в с. Лебедин, Шполянського р-ну, Черкаської обл. Освіта вища. Закінчив Національний аграрний університет за спеціальністю Ветеринарна медицина у 1995 році.
   Доктор ветеринарних наук зі спеціальності 16.00.02 – патологія, онкологія і морфологія тварин, доцент.
   Малюк М.О. після закінчення НАУ 2 роки працював на виробництві та 2 роки молодшим науковим співробітником кафедри нормальної та патологічної фізіології НАУ. З 1999 по 2002 рр. перебував в аспірантурі при названій кафедр. Після закінчення аспірантури та успішного захисту кандидатської дисертації з 2002 по 2006 рр.., працював асистентом кафедри патофізіології та імунології тварин. З 2006 по 2016 рр. Малюк М.О. працював на посаді доцента кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин. З 16 листопада 2016 р. переведений на посаду доцента кафедри хірургії і одночасно виконуючого обов’язки завідувача цієї кафедри. З 1 березня 2016 р. М. Малюк переведений на посаду професора кафедри хірургії ім. І.О. Поваженка. 24 травня 2017 р. обраний завідувачем кафедри хірургії ім. акад. І.О. Поваженка. Він проводить заняття з дисциплін “Патофізіологія тварин” для студентів 2 курсу (скорочений термін навчання) та 3 курсу факультету ветеринарної медицини, “Ветеринарна імунологія” для студентів 2 курсу факультету ветеринарної медицини. Він читає лекції з окремих розділів дисципліни “Патофізіологія тварин”, «Загальна і спеціальна хірургія» студентам 3 і 4 курсів факультету ветеринарної медицини. Також Малюк М.О. читає лекції для студентів ОС «Магістр» з дисципліни «Молекулярні механізми клітинного і гуморального імунітету».
   Малюк М.О. опублікував більше 150 наукових праць, в тому числі є науково-методичні рекомендації, патенти на винахід, книги, посібники. З 2008 по 2011 рр. займав за сумісництвом посаду заступника директора НДІ здоров’я тварин з наукової та інноваційної діяльності. З 2011 по 2016 роки виконував докторську дисертацію на тему: «Властивості стовбурових клітин та науково-експериментальне використання їх у ветеринарній медицині», яку успішно захистив у 2016 р. Він є розробником у співавторстві магістерської програми наукового спрямування «Клітинні технології у ветеринарній медицині та біології». Він постійно підвищує свій професійний рівень, проводить наукову роботу, являється відповідальним виконавцем державних наукових тематик протягом 2005–2016 рр.
   Малюк М.О. являється науковим керівником шести магістрів наукового спрямування і двох аспірантів.
   У 2017 році був головою державної екзаменаційної комісії у Національному аграрному університеті. Член редакційної колегії Наукового вісника Національного аграрного університету. Зараз є членом спеціалізованої вченої ради Д 26.004.03 у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.
   За ініціативи М.О. Малюка при кафедрі хірургії ім. акад. І.О. Поваженка створена навчально-наукова лабораторія «Банк крові тварин». На базі цієї лабораторії проводиться гемотрансфузія дрібним тваринам за анемії різного ґенезу.
   Напрям наукових досліджень – біологічні властивості стовбурових клітин, гемотрансфузія.

Scopus

Web of Science

Google Scholar

Orcid

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook